Des de fa uns dies, a Olot tornem a parlar del tren. Som una de les poques capitals de comarca de Catalunya que no disposa d’aquest servei tant valorat actualment i amb una gran projecció de futur.
La guspira que va reactivar el debat fou una nova acció del Govern Tripartit en relació a l’Eix Transversal Ferroviari, consolidant el traçat Vic – Riudellots – Girona en detriment del Vic – Olot – Figueres que nosaltres, juntament amb moltes altres persones, defensem. No voldria entrar en detalls, però estic convençut que el nostre traçat compte amb estudis i arguments sòlids que ni el Conseller Nadal ni ningú del DPTOP han pogut contradir, tot i les al•legacions i les mocions aprovades per l’ajuntament d’Olot demanant que se’ns tingues en compte. Ara ens recomanen deixar de parlar-ne, amb l’argument que així ho ha decidit el tripartit ,i ens aconsellen resignació. Doncs anem bé !

D’altra banda, el debat, que es converteix amb coincidència de gairebé tot els grups municipals, es centra en la nova estació de Torelló, en el desdoblament de Barcelona fins a Puigcerdà i en la inclusió d’aquesta línia en “Rodalies de Barcelona” amb els avantatges en quan a freqüència de trens i en cost del bitllet que això representa. Doncs, sí el Govern de la Generalitat ens ho proposa, hi estem d’acord tot i que no veiem tanta millora com ens volen fer veure sí ho comparem amb l’eficiència en quant a comoditat i duració del viatge del bus directe a Barcelona per Bracons

Per últim parlem de la connexió amb els tens europeus i els TGV a través de la nova estació de Figueres. Aquí les millores són absolutament indiscutibles i només cal que el “Ministerio de Fomento” faci els deures i ens doti d’una estació com Déu mana, amb accessos i tots els serveis que requereix una instal•lació d’aquesta mena. De moment França ja ha marcat la importància d’aquesta línia i ha anunciat que portarà els seus trens fins a la capital de l’Emporda aquest mateix 2010. Chapeau!!!
Segur que el delicat moment que ens toca viure i les previsions de futur que l’acompanyen, farà que tardem molts anys, sí es que s’acaben concretant, en gaudir d’aquestes infraestructures. Entenem que algú amb seny, visió de país i responsabilitat política haurà de prioritzar i racionalitzar les inversions en infraestructures a Catalunya, però mentre des del Govern de la Generalitat s’impulsin iniciatives com l’Eix Transversal Ferroviari, nosaltres treballarem, amb governs amics o no, per tal de que Olot no torni a perdre el tren,
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *