Les ciutats poden ser més o menys atractives, més netes i endreçades o més descuidades, amb més o menys llum, … però el que realment les fa brillar són moltes de les accions que, a més o menys anonimat, porten a terme alguns dels seus ciutadans. Accions a favor de la comunitat, actuacions desinteressades en favor dels que ho necessiten, lluites per defensar al país i les seves senyes d’identitat, … Moltes vegades no són grans actuacions, sinó accions fetes en silenci, sense gaire fressa, sense el reconeixement que ben segur mereixerien. A Olot tenim la sort de comptar amb entitats i associacions que treballen en aquesta direcció. Entitats i associacions que no són més que agrupacions de persones que treballen amb un objectiu comú i que finalment lluiten per millorar la vida dels seus conciutadans, per afavorir Olot, per defensar Catalunya o per col·laborar en fer avançar el tercer mon.

Aquest dissabte vaig tenir la oportunitat de estar en dos actes ben diferents però en els que es traspuava aquest esperit. Durant el matí vaig estar amb la gent de MIFAS, l’associació que agrupa als nostres discapacitats, que celebraven la seva diada a La Garrotxa Oferir serveis i ajudes a les persones que ho necessiten és fer brillar la nostra ciutat i estic segur que MIFAS és un dels principals punts de llum d’aquesta brillantor !

Al capvespre vaig assistir al primer acte de la celebració del quaranta aniversari de l’IES Montsacopa d’Olot. Quant olotins deuen la seva formació a aquest institut ? Quina influència ha tingut en la nostra societat desprès de quaranta anys ensenyant i educant als olotins ? Mentre escoltava la conferència d’en Pere Martí sobre les iniciatives dutes a terme per defensar la nostra llengua, pensava la sort que hem tingut els olotins de comptar amb l’Institut, nom amb el que es coneixia aquest centre fa 40 anys, tot i que ara li toca viure moments d’una certa intranquil·litat.

Olot és com és per què compte amb persones i entitats com aquestes i entre tots hem de treballar per tal de que segueixi essent així !

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *