Fa pocs dies, en el ple de l’ajuntament d’Olot, varem discutir una moció dels Maulets. Demanaven que s’eliminés un punt de les normes que regeixen la instal•lació de barraques en la Festa Major, que prohibeix literalment la presència d’entitats polítiques, sindicals o religioses. Nosaltres els hi varem donar suport amb l’argument de que prohibir o marginar no ens sembla la millor forma de relacionar-nos amb els ciutadans.
Estem d’acord en mantenir les barraques en el seu actual emplaçament. No volem augmentar la quantitat de barraques presents a la festa. Tampoc estem d’acord en establir un torn rotatori entre tots els interessats en ser-hi presents. Ara bé, això no vol dir que tinguem que vetar la presència de ningú i molt menys sí, com és el cas, queda espai lliure en la zona de barraques.

Quedi clar que tothom tindrà dret a anar a fer l’entrepà o a veure un refresc a la barraca que li sigui més simpàtica, i que aquesta decisió representa també una voluntat de recolzament per part dels olotins, considerant que la principal motivació de les entitats per ser-hi presents es recaptar diners per tirar endavant els seus projectes. Arguments com que això és polititzar les festes, crear mal ambient o discutir el model de festes del Tura em semblen fora de lloc i especialment quant els esgrimeix un representant d’un partit polític. Per nosaltres la solució és establir un barem que potencií a aquelles entitats que treballen en l’esport extraescolar, que afavoreixen el voluntariat, que col•laboren en la vida associativa de la nostra ciutat. Això sí, volem que, sí hi ha espai suficient, tots aquells que volen posar una barraca i col•laborar en la festa hi puguin ser.

En definitiva, recolzar sí però marginar no. Jo hi veig un altre manera de relacionar-nos amb els ciutadans, un altre forma d’entendre la participació o una voluntat de sumar i no de tenir grups o persones que pensin que el seu ajuntament no els té en compte. Olot necessita millorar la relació ajuntament – olotins i nosaltres apostem decididament per aquesta forma d’actuar.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *