Llegint la premsa, durant aquests dies de Setmana Santa, em va cridar l’atenció la notícia que, des de la seva inauguració fa prop d’un any, pel túnel de Bracons han passat la meitat dels vehicles inicialment previstos. També, i d’una forma complementària, s’explicava que hi passen més cotxes els festius que els dies feiners.
Penso que tot això respon a una lògica prou evident. D’entrada hi han importants limitacions al trànsit, no només per la prohibició als vehicles pesats, sinó per les conseqüències d’una nefasta senyalització i d’una nul•la difusió dels avantatges que representa la seva utilització per arribar a Olot des de Barcelona i de gairebé la resta de Catalunya. És freqüent sentir comentaris en aquest sentit de totes aquelles persones que, per motius de feina, venen ocasionalment a la Garrotxa i acaben de descobrir aquesta nova via de comunicació. Ningú entén que, desprès de gastar-se milions i milions d’euros per obrir una carretera de molta utilitat, un cop inaugurada. es mantingui mig amagada !
Els motius de tot això segueix responent a una determinada lògica. Es manté mig amagada per que un cop arribes a la Garrotxa, la carretera no té continuïtat. Convé no fer-ne més difusió per que, sí s’utilitzés a plena capacitat, serien més evidents els perjudicis de no disposar de quatre carrils. Cada dia és més notòria la falta de les variants de Les Preses i Olot per poder connectar directament amb l’A-26 i d’aquí a Figueres i a Europa. Aquest és un gran pecat del govern tripartit en les seves dues versions.
És cert que entorn de la variant de Les Preses hi ha elements de desacord, que desprès d’una discutible gestió per part del DPTOP costaran de superar, però la variant d’Olot semblava comptar, pel que fa al seu traçat, amb una elevada complicitat dels olotins. És més llarga i per tant tardarem més temps en construir-la. Hi ha elements, més que demostrats, que justifiquen la seva ràpida construcció per millorar la mobilitat interna d’Olot, en aquests moments un dels problemes més importants de la ciutat en les hores d’inici i acabament de l’activitat laboral o de les escoles. La inversió feta a Bracons hauria de ser, pels governants, un altre element de pressió per fer avançar aquesta obra i rendibilitzar adequadament els diners que s’hi han destinat. Això no s’ha fet i ara vivim una època de crisi econòmica que dificultarà la seva execució amb rapidesa.
Aquesta Setmana Santa hem tornat a veure cues de cotxes que, des de Les Preses, arribaven al inici dels túnels i es ficaven dins d’ells fins a ves a saber quina alçada. Milions i milions d’euros per deixar-ho a mitges. Conseqüència d’una mala gestió política farcida de promeses incomplertes i compromisos oblidats !
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *