Això de l’autoestima té interpretacions ben curioses i contraposades. Una persona acostumada a treballar-hi i a tenir èxit en aquest camp és en Pep Guardiola. Fa pocs dies explicava la dificultat de motivar uns professionals que ho han guanyat tot i que, per tant, tenen l’autoestima pels núvols. Han d’acceptar la realitat que vol dir fer sacrificis, ser humils, i ser generosos en l’esforç doncs per més bo que siguis i per més coses que hagis guanyat, el futur te l’has de tornar a guanyar. Realisme pur i molt encertat.
A Olot, les patinadores del C.P.A. Olot, a les que hem de felicitar efusivament pel nou títol europeu aconseguit fa pocs dies, han demostrat que elles tenen motivació per lluitar des del campionat gironí fins al mundial. Saben que en el seu camp són molt bones, però continuen sacrificant-se, entrenant dur molts dies a la setmana i reconeixent aquella realitat que diu que els altres clubs també volen guanyar i que només pots seguir essent el millor amb l’esforç de cada dia.
L’altre dia al debat d’Olot tv, entre moltes altres coses que mereixerien un comentari, se’m va acusar de fer catastrofisme i d’abaixar l’autoestima dels olotins per explicar la realitat. Els esportistes saben que sense acceptar la realitat, per més autoestima que un tingui, no s’aconsegueix res i que la realitat és qui t’exigeix sacrifici, esforç i humilitat. D’aquí la importància de reconèixer-la i acceptar-la.

Els socialistes volen fer passar el clau per la cabota en el tema de la promoció econòmica i de la situació finançera del nostre ajuntament. Hi ha problemes però ells ho han fet molt bé i podem estar tranquils ! I això s’ha de dir per augmentar l’autoestima de la població. Deu ser una tàctica extreta del “manual del bon socialista”, doncs és una estratègia idèntica a la que ha seguit el Sr. Rodriguez Zapatero. Tot va bé, no hi ha crisi, i quan finalment reconeix la crisi ens diu que tranquils, que estem molt ben preparats per enfrontar-la, per cert paraules idèntiques a les del Sr. Albesa a Olot tv, i finalment fa unes hores, coincidint amb l’emissió del debat, “clatellada” directament a la butxaca de tots els ciutadans per solucionar uns problemes que no existien, més receptes del “manual del bon socialista”.
L’autoestima no serveix per res, fins i tot perjudica, sí un s’entesta en amagar la realitat. Explicar les coses com son no és fer catastrofisme sinó que és un exercici que ajuda als ciutadans, als que no els hi cal més autoestima ni motivació per tirar endavant la seva família i la seva ciutat, a entendre les mesures que s’han de prendre per solucionar moments difícils. “Manual del sentit comú dixit”
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *