Fa pocs dies els amics de Idesga varen convidar als portaveus dels diferents grups municipals per tal de que expliquessin com preveuen que serà l’Olot del 2020. Passat l’acte, dedicaré aquest post a repetir aquest exercici, doncs em sembla important i convenient que tothom pugui conèixer quin és el model de ciutat que volem impulsar.

Pensem en un Olot, capital de comarca potent plenament integrada en la Xarxa de Ciutats Mitjanes de Catalunya, capacitada per col•laborar amb totes elles però alhora de competir en un mon globalitzat a partir dels nostres actius relacionats principalment amb la voluntat dels olotins per emprendre amb eficiència, la nostre capacitat de treball, una natura privilegiada que ens situa en el bell mig d’un Parc Natural i una tradició artística i cultural que ens identifica.

Per això definíem tres línies estratègiques:

  • Olot ha d’excel•lir en aquesta xarxa de ciutats mitjanes amb l’objectiu de reconèixer, recolzar i atreure talent.
  • Olot ha de situar la promoció econòmica com una línia estratègica transversal que banyi tots els àmbits de la ciutat. La prioritat són els projectes que generen riquesa en front dels que només aporten despesa. Parlem d’indústria, turisme amb un gran projecte entorn dels volcans, comerç i formació com a pilars d’aquesta línia
  • Olot ha de consolidar un dels millors actius de la ciutat. El nostre teixit associatiu i les seves iniciatives. L’administració, amb un lideratge municipal responsable, ha d’estar al costat d’aquestes iniciatives i no voler-les suplantar. Tot el que es pugui fer des de la societat civil no s’ha de fer des de l’administració

Per últim valoràvem l’Olot del 2020 com una ciutat cohesionada, amb el civismes i la capacitat de convivència com un dels valors més preuats, juntament amb l’estima de tot allò que ens identifica i defineix una ciutat i un país que portem al cor.

I, tal com vaig acabar en l’acte, espero que tots plegats en puguem gaudir

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *