Diumenge varem inaugurar els nous pavellons situats en el que, a partir d’ara, serà la zona esportiva del “Pla de Llacs”. Més enllà de les nostres discrepàncies, que ja varem manifestar prou clarament en el seu moment, ens sentim satisfets per poder gaudir d’unes instal•lacions que la ciutat necessitava. Tant el pavelló del patinatge com el de tres pistes són uns equipaments excel•lents que compensaran el sacrifici que els olotins i olotines hauran de fer durant anys per pagar el cost de la seva construcció, del material esportiu necessari per la seva utilització i de la urbanització de l’entorn que patirà una transformació notable.

L’acte de inauguració va comptar amb les autoritats del país i em va agradar el protagonisme dels clubs i associacions que en seran els principals beneficiaris. El que no em va agradar tant varen ser les paraules del Sr. Sacrest, alcalde d’Olot, que va parlar més com a dirigent del PSC que com l’alcalde de tots. Absolutament lícit però poc adequat, al meu entendre, per l’acte que s’estava celebrant. Hi ha diverses afirmacions que no em varen agradar que no penso comentar, però sí que vull parlar d’un aspecte que, per repetit en altres oportunitats, em sembla especialment negatiu per la nostra ciutat.

Crec que decidir el model de ciutat hauria de ser una qüestió que concites el màxim consens possible. Com a mínim hauria de ser una qüestió en la que la recerca del consens fos una actitud evident. Va ser el propi alcalde qui va explicar en el seu discurs que la situació d’aquests pavellons marca un model de ciutat, i tots els olotins i olotines sabem que no hi ha el més mínim consens en aquesta decisió. Com no n’hi ha en la modificació de la Trama Urbana Consolidada, de la que hem parlat fa pocs dies i a la que presentarem al·legacions, que s’ha decidit sense converses ni gaires explicacions. I marca un model de ciutat quan fas un Mapa de Instal•lacions Esportives Municipals i ni tant sols en parles amb la resta de representants municipals abans de tenir-lo redactat definitivament. Fins i tot marca el model de ciutat quan prens la decisió de situar un Arxiu al cap de munt del Firal, ubicació que va comptar amb una forta oposició de la majoria dels grups municipals, i que sí que ha aconseguit una gran unanimitat entre els ciutadans d’Olot: NO ens agrada gens! Però tots els olotins ja sabem que la participació i la complicitat amb qui pensa diferent, però que representa també a un determinat grup d’olotins i olotines, no és una de les virtuts dels socialistes olotins.
 

One Response to A Olot tenim nous pavellons

  1. Joan Bonshoms ha dit:

    Aixó ja es l'història de sempre, mai han comptat amb el poble, per dir-te que van fer cas omís a 113 firmes presentades en contra de la direcció única del carrer Malatosquer, ja en tenim prou. Si us plau puja al govern a veure si canvia una mica la cosa i es pot arrivar a parlar amb el consistori i que ens escoltin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *