Tota crisi genera oportunitats i els moments actuals no són una excepció. És imprescindible estar preparats per poder aprofitar aquestes oportunitats i per això cal conèixer les experiències d’altres administracions, escoltar les seves opinions i valorar els seus resultats. Per prendre decisions encertadament cal disposar de tota la informació i aquest és el motiu pel que hem decidit organitzar un seguit de trobades, que sota el títol “Olot + idees”, ens ajudaran a reflexionar sobre aspectes clau del futur de la nostra ciutat. Volem parlar de comerç, de turisme de natura i del que vol dir un Parc o Centre temàtic, volem aprofundir en la vessant industrial de la promoció econòmica, doncs seguim pensant que Olot és una ciutat industrial i no pot deixar de ser-ho.

Tot i això, el primer tema que tractarem serà la gestió dels ajuntaments i per això hem organitzat un gran acte pel proper dilluns, 26 de juliol, al que podeu considerar-vos invitats. Hem convidat i serà amb nosaltres en Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat del Vallès, que ens ajudarà a reflexionar sobre la gestió dels ajuntaments en temps de crisi. Ho farà des de l’experiència de presidir un consistori premiat a nivell de la Unió Europea pel model de gestió que varen implementar. Se’ls va concedir el premi “Leadership and Management for change” dels Premis del Sector Públic Europeu. El jurat va destacar que, amb aquest projecte, s’ha portat a la pràctica amb èxit un model d’ajuntament amb un sistema de funcionament similar a una empresa, entès com una eina per convertir les propostes i les idees en realitat. Tot plegat amb la clara finalitat del benefici públic i de l’assoliment d’uns ideals. També comptarem amb Josep M Vila d’Abadal, alcalde de Vic, un altre ciutat que els olotins identifiquem com un model a seguir en molts aspectes, com la promoció econòmica, la universitat o el model comercial, arees ens les que han excel•lit sense abandonar una dimensió de ciutat molt semblant a la nostre. Igualment en Santi Vila, alcalde de Figueres i proper cap de llista per Girona a les eleccions al Parlament de Catalunya, ens explicarà les experiències de la seva ciutat en camps com el turisme o el comerç que fan de Figueres una ciutat amb un enorme potencial de creixement i un model a estudiar per moltes ciutats de Catalunya.

Crec sincerament que l’experiència serà molt interessant i estic convençut que tots plegats i especialment els olotins en sortirem clarament beneficiats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *