Dissabte és un dia important en l’esdevenir del nostre país. És un dia per demostrar la nostra voluntat de ser com a país, la decisió de defensar els nostres drets, pacifica i democràticament, fins a on calgui i la nostra absoluta determinació a no deixar-nos menystenir.

S’han dit moltes coses en torn a la sentència, font de la mobilització de dissabte, i jo voldria fer-ne públiques dues més que em semblen pertinents segons la meva visió de les coses:

La decisió del tribunal Constitucional deixa clar que mai respectaran el nostre dret a decidir. Deixa clar que, o bé ens convertim en una part més d’aquesta Espanya única o ens hi obligaran. Fins i tot fa palès que hi ha uns límits en els nostres drets que fixaran ells, sense tenir en compte la nostra voluntat com a poble amb una història, uns signes de identitat i una voluntat pròpia. En algun moment va semblar que el model de l’Espanya plurinacional, oberta a les diferències, capaç de respectar i valorar allò que ens identifica, solucionaria aquest problema etern que és l’encaix de Catalunya amb Espanya. Ara la famosa sentència ens ha dit, amb tota contundència, que això no és possible deixant-nos amb molt poques opcions entre les que escollir. Per dir-ho cruement: submissió o independència. Penso que, amb la seva interpretació de la Constitució, han generat un problema per Espanya d’un abast que no han valorat prou bé.

L’altre consideració em sembla més mesquina. Com a solució, se’ns proposa des del PSOE que fem un pla B per recuperar el que ha retallat el tribunal. Un tribunal que s’anomena constitucional i que determina sí les lleis estan d’acord o no amb la constitució. En el cas del nostre Estatut queda clar que determinats preceptes no hi tenen cabuda. Que volen reformar la constitució ? Com es pot recuperar alguna cosa que no té cabuda en la seva constitució ? O tot plegat només és un engany més de qui s’ha acostumat a incomplir sistemàticament els seus compromisos?

Sincerament crec que Espanya té un problema important, sí nosaltres demostrem la ferma voluntat de fer-nos respectar. Dissabte, a les 6 de la tarda, és una bona oportunitat per deixar ben clar el nostre compromís. Jo hi seré i espero que molts del que llegireu aquest post també. El nostre país ens necessita i no podem fallar

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *