Fa dies que sentim a parlar de retallades en les obres públiques de l’Estat espanyol. Això passa pocs mesos desprès que el mateix govern que ara retalla i atura, hagi destinat molts euros, en el 2010 gairebé tants com el que ara diuen que retallaran, en obres del Pla E. Un pla que ha dedicat molts esforços a asfaltar carrers i millorar voreres, obres necessàries però que no comporten cap valor afegit ni tampoc responen en la majoria d’ocasions a cap estratègia o planificació d’una ciutat, entre d’altres motius perquè els ajuntaments no van tenir ni el temps necessari per plantejar-les adequadament.

A Olot també ens ha tocat la retallada. De moment no ha sortit als diaris però podeu estar ben segurs que també la notarem. I ho notarem en una obra que molts olotins consideren prioritària per la ciutat i que seria d’aquelles que acabaria generant negoci i riquesa. La variant d’Olot té una part que correspon realitzar a l’Estat. Fa pocs mesos, membres de l’equip de govern socialista de l’ajuntament d’Olot ens anunciaven la presentació d’un avant projecte, lligat a la redacció dels estudis que estava fent el Ministerio de Fomento, que definiria el traçat i seria el tret de sortida per començar l’obra ben aviat. Ara a Madrid diuen que el que no està licitat i adjudicat queda aturat i sense data de realització.
Millorar les comunicacions d’Olot amb Vic o amb Ripoll i la Cerdanya genera oportunitats i a partir d’aquí riquesa. Fer la variant d’Olot suposa poder desenvolupar al màxim les potencialitats de l’Eix Vic-Olot-Figueres. Donar continuïtat, tot i que amb altres característiques, a l’A-26 fins a Ripoll i a partir d’aquí connectar-nos amb la Cerdanya i França comporta millorar les comunicacions comarcals però, també, significa una inversió estratègica pel futur d’Olot i de la nostra comarca.

Estem cansats de comprovar com dia sí dia també el govern pren decisions contradictòries o de manual de parvulari: pugem els impostos i reduïm la despesa, sense valorar el com, sense respondre el perquè, en fi, sense criteri perquè, en definitiva, tenim un govern que forma part del problema. La percepció dels ciutadans és que al llarg d’aquests darrers anys s’ha perdut el temps i, el que és pitjor, s’han malbaratat recursos públics en promeses electoralistes i en polítiques inadequades, recursos que ara trobem a faltar extraordinàriament. El nostre país necessita un cop de timó i estic convençut que ens els propers mesos veurem canvis importants pel que fa a qui té la responsabilitat de governar.
 

One Response to Adéu a la variant!

  1. […] dies Olot i La Garrotxa estan d’enhorabona. S’ha obert al trànsit la comunicació entre Olot i Vic per Bracons i crec que tots aquells, que […]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *