Acabant uns dies de vacances, entre la sentència de l’Estatut i la decisió del Parlament de Catalunya de prohibir les “corridas” segueixo reflexionant sobre les afirmacions que, en la primera reunió de “l’Olot + idees” varen exposar els alcaldes de Figueres, Vic i Sant Cugat en relació al futur de la gestió dels ajuntaments.
Està clar que la crisi, a més de molts problemes, ens ofereix una oportunitat per repensar i actualitzar el funcionament de l’administració. Per mi també em sembla molt evident que aquesta remodelació passa per introduir, en tots els àmbits, criteris empresarials. Criteris que comencin per fixar objectius clars, transparents i coneguts per tothom i que, alhora estableixin mecanismes per avaluar el seu compliment i l’eficàcia de la seva implantació. Criteris que ens ajudin a motivar a tots aquells professionals que treballen en el mon local per tal de que tots ells puguin sentir-se orgullosos del seu servei a la població. Criteris que ens ajudin a valorar objectivament els resultats. Criteris que ens permetin presentar-nos davant dels ciutadans per rendir comptes amb molta més freqüència que cada quatre anys, en les eleccions, com ha set norma fins ara.

Personalment també em va agradar poder comptar públicament amb el suport de persones com en Santi Vila, en Josep M Vila d’Abadal o en Lluís Recoder, alcaldes avalats per la seva gestió al front dels seus ajuntaments, militants reconeguts per les seves aportacions a Convergència i Unió i imatge d’un model d’exercir la política que m’agradaria i penso seguir.

D’altra banda, durant aquesta setmana s’ha fet oficial la meva incorporació a la Fundació La Caritat d’Olot. Una institució centenària dedicada al servei de les persones i a la que, amb tota la il•lusió, intentaré contribuir a que pugui seguir prestant els serveis que tant valoren els olotins i a millorar-los en la mesura que això sigui possible

Per últim, ahir mateix vaig assistir a dos actes olotins d’aquells que defineixen un model de ciutat que m’agrada. La inauguració oficial de la IX Biennal d’Olot Fotografia, una mostra que ha omplert, no tant sols les sales d’exposicions sinó gran part dels comerços, d’imatges fotogràfiques d’altíssima qualitat que ens ajuden a conèixer més aquest art. Finalment vaig assistir a un dinar en homenatge al meu amic Joan Boix, merescut per tot el que ha fet per la nostra comarca, per la seva acció en la Junta Directiva del Barça i per la seva bonhomia en el tracte amb tothom. Un homenatge emotiu que em deixar un excel•lent regust.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *