Aquest dissabte al vespre vaig fer un passeig, prou interessant, pel centre d’Olot. Per començar varem anar a sopar a la Plaça Major. Totes les taules ocupades per olotins, per estiuejants habituals de la nostra ciutat des de fa molts anys i per turistes ocasionals. Ambient agradable i converses animades. Un aire molt desitjable per la nostra Plaça Major !

       Desprès de sopar, passejada fins al Firal. Durant el recorregut carrers buits en contraposició a un Firal ple i animat. Mai sabrem agrair, tal com es mereixen, als sardanistes la seva fidelitat al nostre Firal i la vida que li han donat ! En les taules vaig reconèixer fonamentalment olotins, disposats a prendre la fresca, conversar amb amics i coneguts i ballar sardanes. Un ambient que voldríem veure amb més freqüència en un entorn que ha de tornar a ser el cor de la nostra ciutat !

      Del Firal al Firalet, ja sense obres però fosc a l’espera de la seva inauguració. Diuen que la il•luminació serà un dels punts forts de la remodelació d’aquest espai. Soc dels convençuts que aquest nou Firalet és una gran oportunitat sí sabem dinamitzar-lo. Serà un espai agradable i de lleure. Només cal que encertem les mesures per donar-li vida i activitat, tot recolzant als bars i negocis que creixeran en el seu entorn.

      I del Firalet al Puig del Roser … confirmant l’error que representa l’edifici de l’Arxiu per tot aquest entorn.

Ha malbaratat un espai magnífic que ens podia haver ajudat en la dinamització d’aquesta zona. a més destruir una imatge d’Olot que molts ens estimàvem, i ha mediatitzat els possibles usos que podem donar a un edifici que  ha de tenir un paper important en el futur de l’oci i del lleure de la ciutat: la Plaça de toros, i no pels braus precisament. Al acostar-nos-hi per “espiar” la sala polivalent, que tenia tots els llums encesos (?), algú del carrer ens va escridassar amb visques als “toros” a “Espanya” i algun insult. Ho vaig atribuir a la calor d’una agradable nit d’estiu olotina i alguna copa de més. Tot i aquest final, us recomano la passejada per conèixer personalment uns transformacions que haurem de completar amb la remodelació del Firal. Una de les prioritats de la ciutat en els propers anys.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *