Aquest any vivim una Diada ben especial. Una Diada marcada per dos fets transcendents que m’agradaria destacar:
      L’encaix que fins ara havia regit les relacions de Catalunya amb Espanya s’ha vist greument afectat, gairebé dinamitat, per la sentència d’un tribunal que no ha volgut entendre ni respectar la voluntat d’un poble. Una sentència que sembla voler deixar ben clar que, per més que reclamem respecte per la nostra voluntat pacifica i legalment expressada, ens exigeix submissió, interpretant restrictivament aquella Constitució que ha possibilitat el període més llarg de democràcia i de progrés econòmic d’Espanya en els darrers segles. No sé sí han mesurat prou bé l’abast del seu missatge, però crec que a Catalunya som molts els que hem entès que exclouen la voluntat de ser i decidir del nostre poble. I nosaltres no estem disposats a renunciar-hi.
      El segon factor que fa especial aquesta Diada és la manifestació, del passat 10 de juliol, de la que molts de nosaltres que hi varem participar ens en sentim molt orgullosos, i en la que molts catalans varem fer evident la nostra disposició a lluitar per defensar la dignitat nacional del nostre país. Varem cridar molt alt i amb fermesa, la decisió de no acceptar interpretacions, i molt menys interpretacions malintencionades, de la voluntat legalment expressada pel nostre poble. Varem deixar molt clar que Catalunya és una nació i que nosaltres decidim el nostre futur com a poble.
       Cada any, l’onze de setembre, els garrotxins i olotins ens apleguem davant el monument d’en Joan Pere Fontanella i lloem la seva feina en la defensa de la nostra identitat. Ara cal que siguem molt enèrgics en l’autoexigència per seguir el seu exemple i complir la tasca que el nostre país necessita. Hem de ser inflexibles en la demanda de respecte a la dignitat del nostre poble i de les seves decisions. Per nosaltres és evident que estem en l’inici d’una nova època en les relacions de Catalunya amb Espanya,. Volem fer palès, amb la màxima rotunditat, el nostre compromís per defensar les decisions preses pel nostre poble, i que això ens obliga a plantejar un nou horitzó, basat en el dret del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur, sense cap altre límit que la voluntat expressada de forma lliure, democràtica i pacífica.
       Soc dels convençuts que hem iniciat un camí, que no té retorn, cap a la plena sobirania nacional. És evident que avui en dia hi ha altres temes, greus, que preocupen als ciutadans, amb l’economia i les seves conseqüències socials al capdavant. Nosaltres, com a partit, hem deixat clar que aquesta és una prioritat a la que hi dedicarem molts esforços. També ens preocupa la crisi de valors que afecta al dia a dia de la nostra societat. Valors com la capacitat de treball i de sacrifici, la voluntat d’innovar o d’emprendre o el gust per la feina ben feta, han de tornar a ser referents en la nostra vida diària. Serem molt contundents en la recerca de solucions per tots aquests problemes però això no ens desviarà de l’objectiu irrenunciable de portar al nostre país a la seva plena sobirania nacional i res ni ningú ens podrà desviar d’aquest camí.
      Catalunya és una nació tant des de la perspectiva històrica com social, que reclama el seu ple reconeixement i que no està disposada a rebaixes ni retallades. Catalunya ha de ser respectada i escoltada. Els catalans varem deixar clar que SOM UNA NACIÓ. Varem fer molt evident que tenim DRET A DECIDIR i que volem exercir-lo. Podeu estar ben segurs que ho farem.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *