Avui tenim el ple del pressupost a l’ajuntament d’Olot. Un ple complicat, probablement amb controvèrsia, però del que ja tindrem temps per parlar. Aquesta setmana tenia ganes d’escriure sobre llars d’infants. Parlar d’una acció que ens fa sentir orgullosos dels nostres conciutadans i d’una iniciativa que varem portar en el nostre programa electoral de 2007. Fa pocs dies l’Artur Mas, en la “Doc session” de  polítiques socials, explicava que, quan les finances ho permetin, seria interessant incrementar les ajudes a les famílies amb fills. Completament d’acord! Parlava, entre d’altres iniciatives, d’obrir una línia d’ajuts per totes aquelles famílies usuàries de llars d’infants privades per tal d’igualar, el màxim possible, el cost d’anar a una llar pública o privada. Nosaltres fins i tot hi posàvem una xifra: cent euros per nen.

      Evidentment els socialistes no n’han volgut ni sentir-ne a parlar. Per ells tot ha de ser públic. Això sí, desprès les despeses de construcció i manteniment acaben provocant pujades d’impostos indiscriminades que accentuen el rebuig, per molts ciutadans, d’una administració sobredimensionada per les possibilitats econòmiques del país.

      A Olot tenim la sort de comptar amb grans ciutadans, amb persones d’aquelles que fan sentir-te orgullós de pertànyer a una comunitat. El Sr. Ricard Simón (a.c.s.) va ser un emprenedor olotí d’èxit, creant un grup d’empreses que ha donat feina a milers de persones i que ha generat riquesa en molts llocs del mon. Però ell mai ha deixat d’estimar i de treballar per la seva ciutat. Des dels temps de la creació de Radio Olot fins a múltiples iniciatives que han contribuït a fer d’Olot una ciutat millor. Ara, fa pocs anys, va anar a trobar el Sr. Alcalde i es va oferir per pagar a la ciutat una instal•lació dedicada al servei de les persones. Es va decidir construir una llar d’infants en el barri del Morrot i aquest passat cap de setmana se’n va fer la inauguració oficial. Una obra magnífica, que sembla molt encertada pel que fa a l’eficiència en el seu ús diari i que segur donarà un gran servei als olotins i olotines de menys de 3 anys i als seus pares. Més enllà del model de gestió, que nosaltres hauríem fet diferent, integrant la iniciativa privada en lloc d’augmentar el pes de l’administració pública, ara toca agrair tots plegats a la família Simón, aquest acte de generositat en vers la nostra ciutat. Gràcies Sr. Ricard, allà a on sigui. Moltes gràcies als seus fills i a la resta de la família. Olot està orgullosa de comptar amb ciutadans com vosaltres !
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *