Fa pocs dies vaig participar en un debat, a Olot Tv, sobre l’oci nocturn a la nostra ciutat. Evidentment el motiu de parlar d’aquest tema era la reconversió del Kratter’s, la discoteca històrica d’Olot, en el Xque, una marca de locals d’oci nocturn lligats a música “màquina” i a un ambient poc recomanable sí hem de fer cas del que va passar en la discoteca, que amb aquest nom , estava situada en la zona de Palafrugell.
      
He sentit opinions diverses, tot i que majoritàriament contràries a la instal·lació a Olot d’aquest tipus de discoteca. S’ha creat un grup a Facebook, actualment amb més de 3000 associats, per oposar-se a la seva permanència a Olot. S’ha creat una plataforma ciutadana amb el mateix objectiu. Crec que és necessari deixar ben clara la posició, meva i del grup municipal, respecte a un tema que ens preocupa.
      Fa temps que venim senyalant l’oci nocturn ,i especialment l’oci pels joves, com un del dèficits de la ciutat, com un objectiu en el que haurem de dedicar-hi esforços en els propers anys. Quan afirmem que volem un Olot capaç de reconèixer i atreure talent parlem també de joves i d’oci. Quan algú decideix a on viure, podeu estar ben segurs que valora les ofertes d’oci que tindrà a l’abast.  Volem que Olot i la Garrotxa tinguin una oferta d’oci al gust dels seus ciutadans i  valorat positivament per la gent de fora de la comarca. Ara, segons la nostra opinió, això ni és així ni estem en camí d’aconseguir-ho. Evidentment l’obertura i l’orientació dels locals d’oci és responsabilitat de la iniciativa privada, i nosaltres creiem fermament en els emprenedors, però l’administració, i en aquest cas parlo de l’administració local, ha d’estar especialment eficient per satisfer les necessitats de lleure d’olotins i olotines, per preservar el dret de tots els ciutadans a no ser molestats i per fer notar als emprenedors que estem al seu costat per solucionar els problemes i ajudar-los a impulsar els seus projectes. Crec que aquest és un dels aspectes en que necessitem millorar  i sí ho fem, que ho farem, ben segur que situacions com la que ens toca viure es resoldran abans de generar el debat i el rebombori que ara, tristament, ens toca viure.
 

2 Responses to Del Kratter’s al Xque

  1. Aniol Reixach ha dit:

    El problema és que falten empresaris emprenadors capaços de fer una nova discoteca o pub, i ara que uns empresaris es disponen a organitzar una discoteca resulta que tothom hi està en contra ( i de quina manera ) desprès la gent tindrà por a montar un local d'oci nocturn per por a que passi el mateix que està passant ara al xque.

  2. Josep M. Corominas ha dit:

    En part tens raó. És l'empresari qui ha d'aconseguir que els joves trobin un ambient al seu gust i que tinguin ganes d'anar-hi i passar-ho bé. Però igualment, quan una quantitat tant important de joves manifesta el seu rebuig a un determinat ambient és que alguna cosa no funciona. Jo crec que Olot mereix tenir una discoteca d'un estil que interessi als olotins i olotines i que tingui un bon nom i un cert prestigi a nivell de les comarques del nostre entorn. Estic segur que entre tots ho aconseguirem !

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *