Olot, que de sempre ha set una ciutat industrial, ha sofert en els darrers anys una important transformació en el seu model econòmic. Viure al bell mig d’un parc natural té les seves avantatges però també els seus inconvenients, i un d’ells ha incidit poderosament en el model productiu de la ciutat: No tenim sòl industrial ni possibilitats àgils i efectives d’aconseguir-ne ràpidament. Això ha provocat que gairebé totes les noves iniciatives empresarials o aquelles indústries ja existents que necessitaven créixer i modernitzar-se busquessin espai fora de la ciutat. Quan, des de l’administració, s’han fet les coses bé, han anat a la comarca sinó les hem perdut i han anat molt més lluny.

     

        Aquest fenomen s’ha vist modulat negativament per la situació econòmica que ens toca viure i patir. Sectors tradicionalment potents de l’economia industrial olotina han gairebé desaparegut. Parlem de l’imatgeria religiosa o del tèxtil. Però Olot segueix essent una ciutat plena d’emprenedors, amb una cultura de l’esforç prou arrelada i amb una voluntat empresarial notable. Altes sectors, com l’agroalimentari, s’han convertit, des de la ciutat o de la comarca, en potents motors econòmics que ens han portat, per comparació amb altres llocs de la demarcació, a una situació prou favorable davant aquesta crisi i amb opcions clares per sortir-ne
        
       Ara bé, de la crisi no en sortirem comportant-nos com a espectadors de l’esforç dels altres ni amb una administració que només es dediqui a gestionar. Cal una acció de govern decidida a recolzar la innovació, la voluntat d’emprendre, l’assumpció de risc, … Cal una administració disposada a reconèixer els errors i, amb humilitat, a rectificar sempre que calgui i escoltant a qui calgui. 
 
       Per reflexionar sobre tot això, per significar el nostre compromís amb els industrials i empresaris, per deixar ben clar la nostra voluntat d’escoltar i aprendre és pel que hem organitzat aquesta segona jornada del cicle Olot+idees, dedicada a la vessant industrial de la promoció econòmica. Volem que Olot segueixi essent una potent ciutat industrial, capital d’una potent comarca industrial, plenament respectuosa i defensora dels valors que representa ser alhora la capital d’un magnífic Parc Natural. Segur que dimarts, 5 d’octubre, serem capaços de recollir experiències, reconèixer necessitats i copsar iniciatives que ens ajudaran a avançar cap a l’Olot que volem !
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *