Crec que hi ha moltes coses que ens separen dels socialistes. Visió de la societat, prioritats, projectes, intervencionisme públic en tots els àmbits, … Dilluns passat, diada de Sant Lluc, era dia de Fira a Olot. Una fira que, segons diuen, està a punt de complir set-cents anys d’història. M’arriben queixes de molts visitants que havien vingut a Olot per visitar la Fira comercial el mateix dia de Sant Lluc i la troben en ple procés de desmuntatge… Parlo amb gent que durant el cap de setmana ha visitat l’exposició. La norma és que la gent, de forma benvolent, doncs m’identifica com ajuntament, em comenti que la Fira s’està morint, que hi ha molt pocs elements d’interés que motivin la visita, que molts olotins i olotines van, any rera any, a la zona de l’antiga estació amb la il•lusió que haurem innovat, que aquest any començarem a veure un canvi, però tornen a marxar decebuts.

      Fa temps que hi ha unanimitat en que cal un canvi, però els socialistes, en el govern d’Olot, han decidit seguir una línia que ens allunya de l’objectiu desitjat. Ells han optat per omplir els pavellons amb propaganda oficial, amb organismes institucionals, amb escoles o instituts, que fan una gran feina per la ciutat, però que tenen ben poc a veure amb la promoció econòmica que suposadament va lligada a un certamen d’aquesta mena. Hi han exhibicions de bike-trial o de horseball, molt divertides, però sense cap significació econòmica. L’Associació d’Hostelatge sí que compleix amb la feina de promoció que molts voldríem veure en la Fira i aquest hauria de ser el model dels propers d’anys. Oblidar-nos de la propaganda oficial i buscar en la iniciativa privada l’eix principal. de l’exposició. Els estaments oficials han d’acompanyar i no voler ser els protagonistes de la Fira. Però els socialistes només compten amb tot allò que és públic i malfien del que representen els emprenedors i les empreses.

       Ens queda la Fira del Dibuix, immersa en un altre debat important: Mantenir la tradició i fer-la el mateix dia de Sant Lluc o passar-la al cap de setmana ? Tot plegat són motius més que sobrats per fer un replanteig global, començant pels objectius que busquem i acabant per valorar que n’espera la ciutat de la seva Fira. Només els socialistes de l’equip de govern municipal segueixen insistint que tot va bé i que ara sí que innoven doncs es farà una fira de cotxes usats, gairebé igual a la de l’ú de maig, en el cap de setmana següent. Realment ens separen moltes coses !
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *