Dimecres varem parlar de comerç. Ho varem fer amb la gent que més hi entén: els artesans i comerciants dedicats a una activitat, molt important per la nostra comarca, que dona feina a més de 3000 garrotxins. Ens varem trobar dins el marc de l’Olot + idees, un seguit de reunions que tenen per objectiu la conversa tranquil•la amb la gent dels diferents sectors que nosaltres assenyalem com a “claus” en el futur de la nostra ciutat.

        Tractem temes ben diversos i sempre anem a parar al mateix punt. L’administració es vista com un dels problemes més importants a l’hora de fer qualsevol activitat, però sobretot en el moment d’arrancar un negoci. Crec que aquí tenim una feina molt important a fer i de les que no necessita una inversió multimilionària. Cal racionalitzar les normes i lleis que afecten a qualsevol activitat que algun emprenedor vol tirar endavant. Cal disminuir les normatives. És imprescindible que el sentit comú retorni a una administració que ara és massa intervencionista. Per això em va agradar sentir, per part d’en Miquel Rodriguez representant de la sectorial de Comerç de CDC, que una de les propostes del meu partit és fer una llei de comerç que unifiqui, actualitzi i simplifiqui unes normatives actualment disperses, a voltes reiteratives i molt sovint intervencionistes que actualment influeixen sobre aquest sector. L’objectiu és recuperar i potenciar el model català de comerç, tot facilitant la feina dels emprenedors que s’hi volen dedicar. Personalment també confio molt en la progressiva implantació del “règim de comunicació” en aquest sector. L’emprenedor comunica a l’administració que posa en marxa un negoci i és responsabilitza del compliment de les diferents normatives que l’afecten. L’administració farà les inspeccions que calgui per garantir aquesta legalitat normativa però l’empresari haurà pogut començar la seva activitat en el moment que considera més adient i no esperar i esperar que els papers circulin en la “maranya” de l’administració. Digueu-me ingenu però jo hi confio plenament.
       L’altre punt que em va semblar més destacat és la petició per part de Comerç-Olot de disposar el més aviat possible d’un pla d’usos eficient, consensuat amb ells i adaptat a les necessitats de la nostra ciutat. Volen que entre tots definim que farem i que no farem, pel que fa al comerç, i en quines condicions es podrà fer en el nostre Olot. Formació professional, imatge de ciutat, recolzament per la institució que representa al nostre comerç varen ser altres punt prou interessants. És evident que una conversa tranquil•la, acceptant punts de vista diversos i intentant posar-te en la pell de la resta d’assistents és una activitat molt recomanable. Podeu estar ben segurs que la seguirem impulsant i dinamitzant !
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *