Catalunya viu, amb les eleccions al Parlament del pròxim dia 28, un moment clau de la seva història. La situació de crisi profunda, tant econòmica com de valors o política, és reconeguda i acceptada per una ciutadania que espera dels seus governants accions decidides i eficients per sortir d’aquest atzucac permanent que marca el dia a dia del nostre país. La voluntat de canvi queda plenament recollida en les enquestes, però res no està escrit pel 28 de novembre. Anar a votar es fa ara més necessari que mai. Però, amb anar a votar, és possible que no en fem prou aquesta vegada. Els catalans hem de ser capaços de configurar un govern sòlid, que se senti legitimat per prendre decisions difícils, que sigui còmplice de les nostres preocupacions i de les nostres ambicions i que ens obri esperances i perspectives.

Per mi no hi ha dubte que aquest govern passa per Artur Mas i per CiU. Perquè avui, la prioritat és l’economia, superar la crisi i aixecar Catalunya. El tripartit a Catalunya, i els socialistes a Espanya, ja ens han demostrat del que són capaços. És hora de canvi en les polítiques econòmiques i nosaltres proposem sortir de la crisi amb austeritat i eficiència, estant al costat dels emprenedors, gastant millor, no apujant els impostos o potenciant la innovació i les exportacions. Alhora fixem un altre objectiu prioritari que ens ha d’ajudar a millorar les possibilitats de millora de la societat catalana. Apostem per millorar radicalment la formació. Un índex de fracàs escolar i d’abandonament dels estudis com els que ara ha de suportar el nostre país fan molt difícil l’acompliment de les expectatives que ens demanen els nostres conciutadans.

Avui en Santi Vila, el nostre cap de llista a les comarques gironines, visita la nostra comarca i hem triat, entre d’altres, dos accions plenament lligades amb aquest plantejament. Visitem Spinreact, una empresa situada a la Vall d’en Bas i dedicada a la fabricació de reactius pel diagnòstic clínic, amb departament d’investigació que valora la innovació i que potencia l’exportació. Més tard anem a l’Escola d’Art de la plaça del Carme d’Olot, element clau en temes de formació per la nostra ciutat en els propers anys. Volem que el nostre candidat conegui de primera ma les oportunitats que ofereix Olot i la Garrotxa, l’esperit emprenedor de molts garrotxins i la voluntat de la nostra gent de seguir treballant per un model de país que ens enorgulleix.
.
Catalunya necessita recuperar l’autoestima i l’orgull de país. Davant les formules fracassades, tots plegats, quants més millor, hem de fer possible aquest canvi que molts considerem més necessari que mai.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *