Estem al bell mig del Pont de la Puríssima. Per Olot es nota la presència de visitants i el centre de la ciutat està més animat que de costum. Avui s’acaba el “Mercat de Nadal” que, des de dissabte, està situat en els carrers del Barri Vell. Passejant-hi veiem visitants que amb un planell intenten seguir les diferents seus de la Mostra de Pessebres. També podem veure famílies que només tenen com a objectiu fer un tomb i conèixer la nostra ciutat. Això és una bona notícia però insuficient. Això demostra l’atractiu que pot tenir Olot per moltes persones i que només posem en joc en comptagotes. Demà trobarem a faltar aquest impuls sostingut que nosaltres reclamem.

L’any 2007, en aquest mateix blog, ja proposàvem la creació de “Olot, temps de Nadal”, una proposta atractiva per molts ciutadans de Catalunya, que englobi una Mostra de Pessebres renovada però basada en la tradició artística de la nostra ciutat, un “Mercat de Nadal” potent en el que també els artistes i artesans garrotxins tinguin un paper destacat, els pessebres vivents de molts pobles de la Comarca, els pastorets i les diferents representacions que se’n fan a Olot, … Tot això embolcallat amb les ofertes que, des de les Associacions de Hostelatge o Cuina Volcànica i les empreses dedicades al turisme basat en el paisatge i especialment en els volcans, vulguin aportar. Tenim bons fonaments a on recolzar-nos, iniciatives prou interessants i persones decidides a fer-ho anar endavant. Ara cal que l’administració jugui amb eficiència el seu paper i sàpiga promocionar a nivell de tot el país una realitat que pot atreure molts visitants.

Olot necessita una política de promoció econòmica potent. Hem de ser capaços de posar la promoció econòmica en tots els àmbits de la ciutat. Hem estat anys adormits per l’anestèsia que ens administrava una economia basada en el “totxo” i ara això s’ha acabat. Ara cal ser eficients i ambiciosos en els altres àmbits. En tots, tot i que aquests dies ens fan valorar especialment les possibilitats econòmiques de la nostra ciutat basades en l’art i els volcans. Nosaltres estem convençuts que només així aconseguirem fer d’Olot la capital que tots reclamem

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *