El nou govern va agafant les regnes del país, anem coneixent els noms dels responsables dels diferents estaments de l’administració i comencem a conèixer les primeres valoracions de l’estat de les finances de la Generalitat. Una de les primeres, que m’afecta personalment però que no m’ha sorprès gens, és el pèssim estat dels comptes del Departament de Salut. Crec que, en paraules del Conseller Mas – Colell, la situació és preocupant i sí no es soluciona en un termini curt de temps, pot arribar a posar en problemes tota l’economia de la mateixa Generalitat.

És possible que, com diuen alguns, la solució és augmentar la dotació econòmica d’aquest Departament i, per tant, disminuir en altres o aconseguir que Madrid ens assigni més diners destinats a sanitat. Jo crec que aquí no està la solució doncs estic convençut que en salut no hi ha sostre en la despesa. Sempre podem oferir més serveis, més sofisticats, més a prop de casa, més moderns, més … , i aquests “més” no són equivalents a millor salut o menys malalties, sinó que en moltes ocasions aporten poc a la salut col•lectiva. Crec que la solució ha de passar per la racionalització en la despesa, en la definició d’un catàleg de serveis que sigui assumible per l’economia del país, en la millora de l’eficiència, en fer “més i millor” sense augmentar els cost sinó millorant la gestió dels recursos. I això no és gens fàcil sinó que és difícil d’executar i gairebé impossible de defensar doncs, des de la demagògia, sempre es trobaran arguments per demanar “mes”.

Crec que els actuals responsables del Departament de Salut tenen un repte per superar que els exigirà encert, esforç i sort en l’evolució de la situació econòmica. Tinc amics entre ells, que m’han demostrat sobradament la seva vàlua, i per tant tinc tota la confiança en l’èxit d’una tasca determinant pel futur del nostre país. Els desitjo tot l’encert i el coratge per prendre decisions que ben segur seran dures i difícils d’explicar. Però ara és l’hora de governar i prendre decisions. La sanitat del nostre país necessita seny i bona gestió i ben segur que un Govern dels millors com el que ara tenim a Catalunya ho aconseguirà.

 

2 Responses to El moment de governar !

  1. joan salvador ha dit:

    Mia, crec que aquest es un dels departaments més difícil, però alhora es en el que hi veig més possibilitats de fer coses. El que si que estar clar es que tal com gestionem el model actual no el podrem mantenir

    • Mia Corominas ha dit:

      Crec que el comentari del Conseller és prou il•lustratiu: Hem estirat més el braç que la màniga, pensant que aniria cedint, i ara tenim una camisa de màniga curta. Ara bé, crec que sabrem gestionar eficientment tot allò que és bàsic i garantir una assistència de qualitat als ciutadans

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *