Ahir vaig estar a la inauguració de l’estació de trens de Vilafant – Figueres. Un acte ple de simbolismes que, ben segur, tindrà una incidència positiva, tant econòmica com social, en els que podrem utilitzar-la i gaudir-ne. De moment, amb limitacions en quant a velocitat en determinats trams, ens connecta a Europa, ens acosta a París i afavoreix el trànsit de persones i mercaderies cap a la Comunitat Econòmica Europea que és o hauria de ser el nostre marc de referència. Més endavant amb Barcelona, la resta del país i amb Espanya.

Segur que de l’ús que d’aquest mitjà de transport en fem els garrotxins tindrem temps de parlar-ne. Ara volia comentar algunes imatges de l’acte d’ahir que em varen impressionar.

  • Catalunya té un gran President. Amb idees clares, capacitat i encert per expressar-les i formes que l’enalteixen. Va començar la seva intervenció en català amb un “Ja era hora” que coincidia amb un sentiment comú de una gran majoria d’assistents. Va seguir en castellà, dirigint-se al Ministro Blanco, agraint-li la rectificació que significa prioritzar l’eix mediterrani de comunicacions per tren en front del que s’ha fet fins ara –quina raó tenia en Tremosa quan en la campanya de les europees insistia en aquest eix bàsic pel nostre país- i va acabar en francès recordant-li al Secretari d’Estat francès de Comunicacions que som veïns i que junts podem anar millor i més lluny
  • Sembla que cada dia hi ha un major consens en que les inversions, especialment en temps de crisi, s’han de fer pensant en el seu rendiment posterior. No hi ha cap dubte que connectar-nos per Tren d’Alta Velocitat a Europa i a Espanya donarà un extraordinari rendiment a tots nivells i també a les comarques gironines. Els olotins i garrotxins hem de saber aprofitar aquestes oportunitats i “pujar al tren” del progrés econòmic i social que ens oferirà aquest mitja de transport.
  • Tot i que, tal com vaig dir repetidament en aquest acte, l’estació de Vilafant – Figueres és també l’estació de la Garrotxa, no podem deixar de reivindicar el pas del tren per Olot. No d’una forma immediata però sí com a objectiu a mig termini. Amb ple respecte per un territori que és Parc Natural però que no pot quedar enrere d’un mitja de transport que, al meu entendre, serà molt important per el futur de la nostra comarca.

Dijous va ser un dia important per les comarques gironines i la Garrotxa no podia deixar de participar-hi. Figueres té un gran alcalde, en Santi Vila, que en el seu parlament va fer esment públic d’aquesta voluntat per fer, de l’estació que s’inaugurava, l’estació de la Garrotxa. Jo, que hi estic absolutament d’acord, vull agrair-li pública i profundament. Gràcies Santi.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *