Dissabte passat vàrem dedicar el matí a parlar de procesos d’innovació, a detectar actius i reflexionar sobre com promocionar una “Marca de Ciutat”. Personalment estic convençut que el deteriorament o la pèrdua d’aquesta marca que identifica la nostra ciutat és un dels gran dèficits dels anys de govern socialista a Olot.

De sempre se’ns ha considerat una ciutat industrial, però ara les indústries marxen i no encertem a oferir-los les condicions que farien possible seguir gaudint d’un model econòmic que ens ha proporcionat un elevat nivell de benestar. Tenim l’Art com un valor reconegut arreu, però no encertem a posar-lo eficientment en joc a favor de la nostra ciutat. Estem envoltats d’un Parc Natural, amb volcans i un paisatge encisador, però els visitants, que són molts, venen a La Garrotxa i només travessen Olot. Som una ciutat amb una elevada tradició d’emprenedors, formem als nostres joves amb gran esforç per part d’ells i de les famílies, però no encertem a oferir-los llocs de treball que els il•lusionin, malgrat que gairebé tots ells es declaren orgullosament olotins i olotines.
Necessitem trobar la manera de canviar tot això i les reflexions de l’Alfons Cornella ens hi varen ajudar. Tenim actius molt potents i hem de saber posar-los eficientment al servei de la ciutat. En la majoria dels casos només cal que des de l’administració sapiguem “donar oxigen als que fan coses” I a Olot en tenim molts d’aquests ! L’administració mai ha de voler substituir als emprenedors o a les entitats o associacions i per desgracia, en els darrers anys a Olot, de competència i voluntat de substituir en tenim clars exemples. L’administració ha d’esforçar-se en ser col•laboradora i mai entorpidora de la iniciativa dels que dediquen temps i esforç a crear i fer coses. Per desgràcia la percepció que avui tenen molts ciutadans de l’administració està molt lluny d’aquests principis.

Tot i això, tal com vaig dir a la cloenda, tinc clar que l’actiu més importants que tenim a Olot són els olotins i les olotines i dissabte, en el col•loqui, es va tornar a demostrar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *