A Olot acabem de viure un cap de setmana de fajol. El temps va acompanyar i la Fira del Fajol de Batet de la Serra fou un èxit d’assistència i de continguts. El dissabte, en les Jornades tècniques, va quedar clar que l’aposta en la nostra comarca ha de ser per la qualitat i pel producte autòcton. Una lluita de David contra el Goliat de la globalització, en la que hem de confiar en les nostres potencialitats i trobar el lloc que ens correspon en aquest mercat global en que s’ha convertit el mon. Està clar que hi ha qui valora el producte de proximitat especialment quan supera en qualitat a productes conreats a l’altre punta del planeta, per més econòmics que puguin ser.

Diumenge, en els Prats de Can Frontana, només hi va sobrar el vent. La Fira del Fajol s’ha consolidat seguint un camí difícil, tal com va dir en Tavi Algueró, alcalde de Batet -un poble integrat en la ciutat d’Olot – afirmació en la que estic d’acord i que dona més valor a la consolidació. Al meu entendre aquest èxit es basa en apostar exclusivament pels productes naturals relacionats amb el fajol, ser molt selectiu amb qui pot participar comercialment en la Fira i apostar per la internacionalització. Diumenge 18 japonesos varen ser a la Fira, treballant amb fajol, explicant la importància que en el seu país té aquest vegetal i demostrant les múltiples aplicacions que pot tenir en els nostres hàbits alimentaris. Junt amb els visitants estrangers signes olotins dels que ens enorgullim com pot ser el Col·lectiu de Cuina Volcànica de la Garrotxa o el gastrònom Pep Nogué. Un pregó i un pregoner, l’Àngel Girona, totalment lligats a la nostra ciutat. I un paisatge esplèndid que lluïa més que mai amb el sol de febrer. Un dia per sentir-nos orgullosos de ser olotins i de participar en una fira que potencia la nostra imatge en el mon. Una feina més necessària que mai, que hem de fer eficientment per la nostra ciutat.

Ja podeu anar reservant el segon diumenge de febrer de cada any per venir a Olot. Fem una fira que s’ho val !

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *