Dimarts a la tarda es van presentar les 12 primeres persones de la candidatura de CiU a les properes eleccions municipals del mes de maig de 2011. Es tracta d’un equip preparat per liderar el canvi a la ciutat, després de 12 anys de govern socialista.
La candidatura que es presenta es caracteritza per:

  • Persones preparades, que coneixen la ciutat i que han participat i participen en la societat civil olotina.
  • La llista presenta un equilibri entre independents i els dos partits polítics que formen la federació de CiU. Així, entre els 12 primers noms hi ha 6 membres de CDC, 3 membres d’UDC i 3 independents (un dels quals prové de Reagrupament).
  • La candidatura presenta persones amb experiència a l’Ajuntament i al Consell Comarcal amb d’altres que aporten renovació i idees noves.
  • Es tracta d’un equip composat per persones que treballen al sector públic (6) i d’altres que treballen al sector privat (6).

Els noms i el currículum de les 12 primeres persones de la candidatura són:

1. Josep Maria Corominas i Barnadas. Olot, 1955.
En Josep Maria Corominas, en Mia per molta gent, va néixer a Olot el 1955. Va cursar els seus primers estudis de primària i batxillerat a la ciutat. Posteriorment es va traslladar a Barcelona a estudiar Medicina i Cirurgia a la Universitat Central. Des de llavors, s’ha dedicat amb passió a la medicina i, en concret, a l’anestesiologia.Com a metge ha desenvolupat la seva activitat professional a Olot, concretament a l’Hospital Sant Jaume d’Olot, i a Banyoles. Des de sempre li ha interessat participar en activitats científiques lligades a la medicina, com ponències, comunicacions en congressos i articles en revistes científiques. Durant uns anys va organitzar les Jornades d’Història de la Medicina o les d’Anestesiologia a Olot i va participar activament en la creació de la Filial Garrotxina de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques. També va exercir de consultor Internacional pel Consorci Hospitalari de Catalunya en un programa de col•laboració amb Hondures. Està casat i té dos fills. Va ser president de l’AMiPA de l’Escola Pia i és soci de diferents entitats i associacions de la ciutat. Pertany a una família de tradició sanitària, ja que el seu pare i el seu germà eren farmacèutics, la seva germana infermera, la seva esposa també farmacèutica i un dels seus fills està acabant la carrera de farmàcia. Com tot bon metge, en Mia té una clara vocació de servei i d’ajudar les persones. Treballador, constant, persistent i afable. Així el defineixen les persones que el coneixen.
L’any 2007 es va presentar com a candidat a l’alcaldia d’Olot i des de fa quatre anys és el portaveu de Convergència i Unió a l’Ajuntament d’Olot. Durant aquests darrers quatre anys s’ha dedicat especialment a escoltar els olotins i olotines, així com a conèixer les necessitats i problemàtiques de la ciutat. S’ha passejat per tots els barris de la ciutat (fent 54 camina barris); s’ha reunit amb més de 250 entitats i associacions; ha escoltat desenes d’olotins i d’olotines en trobades personals. Estima i creu molt en Olot, la seva ciutat de sempre. Està convençut de les potencialitats de la ciutat i de la seva gent, i l’il•lusiona el repte de poder liderar el canvi que la ciutat necessita després de dotze anys de govern del PSC. En aquests moments, Josep Maria Corominas coneix en profunditat Olot i ha aconseguit reunir al seu voltant un equip de persones preparades, divers i representatiu de les diferents sensibilitats de la ciutat. Un equip de persones que, un cop ratificat per l’assemblea de CiU, es presentarà per treballar els propers quatre anys a la ciutat.

2. Josep Berga i Vayreda. Olot, 1964.
Llicenciat en Filosofia (UAB) i té estudis de ciències empresarials (UOC) i un postgrau en Gestió i Administració Local (ACM). És regidor de l’Ajuntament d’Olot des de l’any 2003 i Vicepresident 1r del Consell Comarcal de la Garrotxa des de l’any 2007. Aquests darrers anys, des del Consell ha pogut conèixer molt millor la ciutat i la comarca. Té molt clar que a la política cal ser-hi per servir a les persones. Des de 1990 és treballador del Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, essent el responsable de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de la Generalitat a la Garrotxa. Des d’aquesta oficina ha intentat facilitar ajudes i tràmits a moltes persones i entitats de la comarca. Està casat i té dos fills. A la vida l’apassionen dues coses: el món cultural i l’esport. Des de l’any 1993 és el secretari de l’Associació de Cultura Popular de la Garrotxa El Til•ler, entitat que organitza el Cornamusam. També ha estat el secretari de l’Associació Garrotxa Solidària i membre col•laborador en diverses entitats culturals, socials i esportives d’Olot. Pel que fa a l’esport, forma part de la seva manera d’entendre la vida i intenta practicar-lo diàriament.

3. Nuri Zambrano Costejà. Camprodon, 1969.
Va cursar fins a COU a l’Institut Montsacopa de la ciutat i llavors va fer Formació Professional de segon grau, branca Administració, a l’actual IES Garrotxa. Actualment està matriculada a la UOC fent ADE. Sempre s’ha dedicat al món de la banca. L’any 1989, va entrar al Banc Atlàntic i a l’any 2000 va ser directora de l’oficina. Posteriorment ha obert a Olot dues entitats financeres: Bancaja a l’any 2004 i Barclays al 2008, on actualment continua com a directora. Tota la seva formació ha estat entorn aquest sector, especialitzant-se en empreses. En els seus primers anys va estar a Tarragona gestionant les grans empreses químiques i les del Port de Tarragona, i després també a Lleida amb empreses del sector agrícola i ramader. Darrerament, gestiona més clients particulars, diversificant el seu patrimoni i les seves carteres d’actius. Els cursos d’especialització que ha fet són de política fiscal i monetària, indicadors econòmics, mercats financers, inversions immobiliàries, institucions financeres i fiscalitat . Està separada i té un fill de 14 anys. És molt aficionada al submarinisme que practica des del 1992. També pesca, esquia i li agrada molt anar a buscar bolets i sobretot cuinar-los.

4. Núria Fité Grabalosa. Olot, 1970.

És llicenciada en Psicologia clínica per la Universitat de Barcelona i també s’ha format amb un Mestratge en alta funció directiva a l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya. Professionalment sempre ha estat vinculada al món social. Va ser directora del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç d’Olot i Comarca entre els anys 1995 i 2001 i des d’aquest any és gerent del Patronat de Disminuïts Psíquics Joan Sellas Cardelús d’Olot. Actualment, encara és membre de la Junta Directiva de la UCCAP, Unió Catalana de Centres d’Atenció Precoç. Té experiència, també, en la gestió empresarial, ja que des de l’any 1998 és copropietària d’una empresa privada del sector de la comunicació, en la qual s’ocupa de les àrees de finances i de recursos humans. Està casada i té dos fills. Va ser membre de l’AMIPA de la llar d’infants dels seus fills i també forma part de la junta directiva del Grup Excursionista GECA de Sant Esteve d’en Bas des del 2004. En les edicions dels anys 2008 al 2010 ha estat membre del Jurat social dels Premis Garrotxí de l’any. Sempre que pot li agrada practicar esport, sobretot excursionisme i ciclisme.

5. Estanis Vayreda i Puigvert. Olot, 1972.Va estudiar Ciències Polítiques i Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Sempre ha estat interessat en la gestió pública, i per això s’ha format amb un postgrau de Gestió d’Institucions Locals, un mestratge en E-business i un mestratge en Gestió Pública a ESADE. Ha treballat a l’administració autonòmica i a la local, tant en responsabilitats tècniques com directives. Entre el mandat 1999 – 2003 va ser regidor a l’Ajuntament d’Olot. Mentre estudiava a la universitat va col•laborar en diversos mitjans de comunicació, com Diari de Girona, Doble Set o Ràdio Olot. De fet, sempre li ha agradat escriure i ha col•laborat en diverses publicacions en ciències socials i polítiques. Durant uns anys va treballar al Restaurant Les Cols, com a responsable de banquets i on gràcies als seus tiets va introduir-se en el món de la cuina. Actualment ocupa el càrrec de director general de l’empresa SUMAR, que gestiona serveis socials. Està casat i té una filla i un fill. En les diferents etapes de la seva vida ha format part d’entitats i associacions. Així, ajuda en l’organització de la Cavalcada de Reis del Centre Catòlic, és membre d’IdESGA i també de l’AMIPA de l’Escola Bisaroques. Des de fa uns anys balla els Gegants d’Olot, i abans havia ballat els Cavallets. Li agrada l’esport en general, però l’apassiona especialment el bàsquet.

6. Miquel Àngel Zarza Aibar. Olot, 1969.
Després de finalitzar els estudis a l’Escola Pia i al Montsacopa va començar a treballar en una empresa de fabricació d’envasos, de la qual va acabar com a director el 1989, mentre compaginava els seus estudis d’administració i gestió. El 1994 va començar a treballar a l’Escola Pia d’Olot com a professor de gestió i administració d’un mòdul de formació ocupacional. Al 2004, i després d’uns anys de coordinador de la Formació Professional, és nomenat Director gerent de l’escola. L’any 1992 va ajudar a crear una de les primeres cooperatives d’atenció a domicili per a gent gran. Uns anys després va crear el primer centre de dia d’atenció a les persones grans de la comarca de la Garrotxa i al 1998 el primer centre de dia d’àmbit rural a Catalunya. Des de llavors i fins avui ha participat en la creació de diferents centre de serveis per a les persones grans a Olot, Besalú, Cornellà del Terri, Tossa de Mar i ha participat com a assessor en d’altres de les comarques de Girona. També ha participat en diversos projectes europeus del tercer sector, que li han permès viatjar per diferents països com a tècnic (Xile, Brasil, Alemanya, Itàlia, Polònia, Escòcia, França, Senegal…..). Sempre ha viscut intensament el món de l’esport. Ha practicat atletisme, handbol, futbol i actualment és un apassionat de la BTT. Durant molts anys ha estat monitor de poliesport i entrenador de futbol base.

7. Maria del Mar Roca i Reixach. Olot, 1974.
És Diplomada en Treball Social per l’Institut Catòlic d’estudis socials de Barcelona (Ramon Llull). Va realitzar un Postgrau de Família i Intervenció social a l’Institut sociològic de gerontologia de Barcelona. S’ha especialitzat en el treball social en l’àmbit sociosanitari i de la gent gran. Sempre ha estat sensibilitzada en els conflictes relacionals i això fa que realitzi formació de forma continuada. Treballa a la Fundació Privada Hospital Sant Jaume d’Olot i forma part del Comitè de Bioètica del centre. Havia treballat a centres geriàtrics de la ciutat com la Residència La Caritat i la Residència Sant Miquel. Des de la seva feina, intenta millorar cada dia les condicions socials i de benestar de la gent gran de la ciutat. Viu a Sant Pere Màrtir i col•labora en la comissió de Festes del barri del Pla de Dalt. Li interessa la cultura popular catalana i en aquests moments estudia anglès. Participa activament en els actes que organitza UDC i ha estat candidata per aquest partit a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010. Actualment viu en parella.

8. Josep Gelis i Guix. Sant Joan les Fonts, 1956.
Va estudiar fins a COU a l’Institut Montsacopa de la ciutat i després es va anar formant com a tècnic en comerç internacional. De ben jove va començar a treballar en diverses empreses, relacionades amb el transport de mercaderies. De seguida va tenir clar que volia crear la seva pròpia empresa i en aquests moments és empresari del sector de la logística internacional. Va ser regidor a l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts i durant diversos anys va participar en la comissió de festes del poble i en d’altres entitats. Actualment és regidor a l’Ajuntament d’Olot, on s’ha responsabilitzat del seguiment i control de la política econòmica del govern del PSC. És una persona metòdica i rigorosa, molt coneixedora de les necessitats i preocupacions de moltes petites i mitjanes empreses de la comarca. Li agrada llegir, viatjar i perdre’s pels entorns de la comarca. Està casat i no té fills.

9. Josep Ferrés i Coromina. Olot, 1964.És llicenciat en Química per la Universitat Autònoma de Barcelona i MBA per la Universitat de Girona. Des de fa 21 anys treballa en una empresa de salut animal, de la qual forma part de l’equip directiu. De jove va ser membre d’una de les colles sardanistes de la ciutat. Avui, sempre que en té ocasió, continua ballant sardanes, tant per la seva extraordinària riquesa musical com per contribuir a mantenir-ne la vigència en places i carrers. La seva principal afició és la lectura, que combina amb d’altres com la fotografia, aprendre a tocar la guitarra elèctrica i cuinar. És membre de la junta comarcal de Reagrupament i n’és el responsable d’Imatge i de Comunicació. Va formar part de la Junta Gestora de La Garrotxa Decideix, on es va responsabilitzar de la coordinació de tasques de logística en les consultes sobre la Independència del 13D, 28F i 25A a la comarca de la Garrotxa. Està casat i és pare de dues noies. Des de fa 8 anys col•labora amb l’AMiPA de l’IES La Garrotxa d’Olot i des de fa 5 anys n’és el president.

10. Anna M. Linares Bravo. Olot, 1979.
Des de ben petita, li impressionaven les pel•lícules que tenien a veure amb judicis. I és precisament la voluntat d’exercir com a advocada que la porta a estudiar Dret a la Facultat de Girona. Amb el temps però, una vegada llicenciada i després d’haver fet pràctiques en un bufet als estius mentre estudiava a la universitat, es va plantejar opositar i fer-ho en l’àmbit de l’adminstració local. Després d’alguns intents, va aconseguir aprovar les oposicions al cos de Funcionaris d’Administració Local amb Habilitació de Caràcter Estatal, Subescala de Secretaria Intervenció i com a tal exerceix en un municipi de la comarca. Ha aprofundit en aspectes de l’administració local cursant dos postgraus: un en urbanisme i l’altre en gestió i administració local. Ha estat regidora a l’Ajuntament d’Olot durant el mandat 2007-2011, etapa que valora molt positivament. No és persona de grans hobbies, si bé gaudeix enormement amb una conversa entre bones amigues o bé en tertúlies familiars. Adora l’estiu, el mar i la platja. I la música; li encanta ballar. Té un fill, en Marc.

11. Joan Jurado Cardelús. Olot, 1973.
Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses (ADE) per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Barcelona. Des de sempre ha estat interessat en la gestió de tributs, fiscal i comptable. Es va especialitzar amb un curs de Postgrau d’“Assessoria i Gestió Tributària” per ESADE i ha realitzat diversos cursos de formació en aquest àmbit. El 1998 va ingressar al cos d’inspectors de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. També ha treballat en diverses assessories, als departaments de comptabilitat i fiscal. Des dels inicis volia instal•lar-se a la seva ciutat, i així va començar a treballar al Consorci per a la promoció econòmica de les Preses i de la Garrotxa, on va fer tasques d’assessorament empresarial i d’emprenedoria. Des de 2007 treballa a la Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona, com a inspector tributari, realitzant les funcions d’inspecció tributària en expedients de diferents municipis de les comarques gironines en relació als impostos municipals. Des del 2003 ha impartit classes a la UNED, d’assignatures com estadística, comptabilitat i economia. Durant els últims darrers anys també ha impartit seminaris i cursos en diferents institucions de les comarques de Girona. Està casat i té dos fills.

12. Llorenç Colomé i Roca. Sant Pere de Torelló, 1966.
Administratiu de formació. Des de 1987 treballa en una gestoria administrativa on s’ha anat especialitzant en vehicles, conductors i transports en general. És membre de l’executiva local de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) d’Olot des de 2007 i actualment n’és el president. Lidera moltes de les activitats que CDC organitza a la ciutat i ha estat un dels grans impulsors de la introducció de les tecnologies de la informació i la comunicació en les relacions entre CiU i els ciutadans. És olotí d’adopció, ja que es va casar amb una olotina de naixement. Tenen una filla. És veí del barri de la Caixa, on participa habitualment de les activitats lúdiques i socials. És un gran amant de la natura, i durant molts anys va ser membre actiu de l’Agrupament Escolta Mestral dels Minyons Escoltes i Guies de Catalunya a Sant Pere de Torelló.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *