El sector turístic a Olot s’ha convertit en un centre d’activitat econòmica cada vegada més important. En aquest sentit, la globalització dóna oportunitats a tots els territoris i la presència o no de visitants depèn cada vegada més de l’oferta que siguem capaços de generar o crear. Nosaltres estem convençuts de que, com a ciutat, tenim els actius per fer del turisme un dels motors de la promoció econòmica que tant necessita la nostra ciutat. Però també sabem que “algú” no ha fet els deures i que ens queda molta a feina a fer fins aconseguir situar Olot com un destí turístic sostenible, de qualitat, familiar i generador de valor afegit, que és com nosaltres voldríem que fos.

Per aconseguir això, fa pocs dies vàrem presentar algunes de les propostes que formaran part del programa electoral que pensem impulsar a partir del 22 de maig. Així doncs, dins el marc de la col•laboració públic-privat, entenen que, per tenir èxit, aquesta promoció s’ha de basar en la complicitat de tots els garrotxins, per això concertarem amb Turisme Garrotxa la política turística de la ciutat i consensuarem les actuacions amb el sector privat.

Pensem que un dels eixos de la promoció turística és el vulcanisme i per això impulsarem en els propers anys, juntament amb altres administracions i la iniciativa privada, la creació del Parc dels Volcans. Plantejarem la construcció d’un parc de referència europea, que aporti espais de informació i divulgació, espais de formació i fins i tot espais de lleure relacionats amb el Vulcanisme.

Un altre gran eix de la nostra proposta és potenciar el Turisme esportiu. En aquest sentit promourem l’organització d’esdeveniments esportius de nivell a la ciutat, especialment esdeveniments relacionats amb esports de muntanya, natació, ciclisme…i per descomptat patinatge artístic, esport en el que gaudim d’unes campiones del mon.

El tercer gran eix ha de ser la Gastronomia, aprofitant que la Garrotxa és de les poques comarques amb dos establiments reconeguts amb estrelles Michelin i que disposa d’una reconeguda proposta de Cuina Volcànica. Impulsarem campanyes de màrqueting arreu de Catalunya, l’Estat espanyol i Europa, juntament amb l’Associació d’Hostaleria de la Garrotxa – Cuina Volcànica. Impulsarem la promoció dels productes d’alimentació de la ciutat i la comarca, de primera qualitat, ecològics i amb matèria prima excel•lent, com un atractiu turístic de primer nivell.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *