Des de fa molts mesos estem visitant indústries, empreses i als centres d’activitat econòmica de la ciutat d’Olot i la comarca de la Garrotxa, amb l’objectiu de conèixer de primera mà les preocupacions i les demandes del teixit econòmic.

Gràcies a les més de 50 visites en els darrers 3 mesos, crec poder-me reafirmar en les següents conclusions:

 1. Olot està patint amb duresa els efectes de la crisi econòmica, amb una reducció de centres de treball i de llocs de treball.
 2. Tot i aquestes dificultats, Olot continua comptant amb actius econòmics molt importants: empreses, comerços… que estan creixent, gràcies a l’esforç d’internacionalització.
 3. Continua el degoteig de deslocalització d’empreses (algunes fora d’Olot i altres fora de la comarca).
 4. Demanda contundent del teixit econòmic per tenir més facilitats administratives i una aposta clara per tot tipus d’infraestructures.

Davant aquesta situació, des de CiU ens plantegem que el desenvolupament local i econòmic de la ciutat ha de ser la prioritat dels propers anys. És cert que la crisi econòmica i financera actual afecta molts territoris, arreu del món. Però tan cert és que tots hem entrat en el mateix moment en aquesta crisi, també ho és que no totes les ciutats o països en sortirem al mateix temps. I per tant, cal ser més proactius per accelerar la recuperació. I en això els ajuntaments també hi poden ajudar.

1.       Mantenir i atraure empreses i comerços. Donar oxigen a les empreses que ja estan funcionant. Reconèixer els actius empresarials, socials i individuals.  Mantenir els que tenim, tenir-ne cura, però també facilitar que vinguin altres empreses a la ciutat.

 • Infraestructures. Això vol dir disposar de més sòl i més barat. Impulsat tecnologies de comunicació als polígons. I la variant.
 • Capital humà. Hem d’aconseguir que els joves més formats, si volen es puguin quedar a Olot. Actualment, de cada 10 joves amb estudis superiors, 6 treballen fora.
 • Una ciutat atractiva. Això ho demanen les empreses que volen venir i els treballadors. Cal una ciutat amb una aposta d’oci i cultural potent i atractiu.
 • Una administració facilitadora. Canviarem totalment el tracte cap a les empreses i comerços que vulguin establir-se a Olot.

2.       Turisme. Cal fer un gran salt en aquest espai, i creure’ns de veritat que hem d’apostar pel turisme. És en aquest àmbit on hem de jugar al màxim amb els nostres actius, especialment amb el Parc Natural. Treballar amb la comarca. Olot + Garrotxa.

 • Parc dels Volcans. Impulsarem en els propers anys un Parc dels Volcans que sigui atractiu pels visitants.
 • Turisme esdeveniments esportius. Aquí tenim una gran oportunitat, amb l’organització d’esdeveniments esportius, que poden utilitzar l’entorn de la ciutat.

3.       Tercera actuació per incrementar la riquesa dels olotins. Apostar decididament per equipaments que generin riquesa i benestar.

 • La Plaça Mercat.
 • El Campus de les Arts. Estudis universitaris, que aportin estudiants a la ciutat i que així puguem rehabilitar socialment el nucli antic.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *