Fa pocs dies vàrem presentar la nostra proposta cultural per a la ciutat. Com objectiu global volem apropar l’oferta cultural al màxim nombre d’olotins i olotines, fent un esforç per proposar activitats culturals que siguin del gust d’una majoria de ciutadans i no només d’una minoria.

En aquest sentit, m’agrada destacar alguns dels objectius que ens plantegem:

 1. Treballar per una cultura de proximitat.  Defensar els elements populars i tradicionals del nostre país.
 2. Donar importància a la nostra llengua i als nostres signes de identitat.  Potenciar el suport a les entitats i associacions culturals de la ciutat. El protagonisme cultural ha d’estar en mans d’aquestes associacions.
 3. La cultura ha de ser un element de promoció de la ciutat.
 4. Facilitar la creació cultural dels olotins i olotines, facilitant-los infraestructures i recursos.

Des de CiU ens plantegem realitzar un salt qualitatiu en l’oferta d’activitats culturals a la ciutat, recollint les propostes del Pla de Cultura d’Olot, elaborat per l’Ajuntament i amb la participació de molts ciutadans.

Alguna de les propostes que es plantegen en el programa electoral en relació a la cultura són:

  • Festival cultural a l’estiu. Apostarem per un festival a l’estiu, que caldrà veure si ha de ser musical, teatral o d’alguna altra temàtica.
  • Hotel d’entitats a l’Orfeó i als Catòlics. Potenciarem aquestes dues entitats com espais de reunió i de suport per les associacions de la ciutat. Estudiarem la creació d’un servei d’ajuda en tràmits administratius (subvencions, comptabilitat….).
  • Obrirem la Biblioteca d’Olot els diumenges i festius, amb la voluntat de potenciar-la com a equipament cultural i dinamitzador del nucli antic.
  • Facilitarem l’accés dels artistes, companyies de teatre, grups de música…de la ciutat a tots els equipaments culturals.
  • Reconeixement i potenciació de totes les activitats culturals organitzades des de la societat civil.
    

   Deixa un comentari

   L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *