Un dels principals reptes que volem enfrontar en els propers anys és avançar cap a un nou model d’ajuntament. Un model basat en quatre eixos de igual importànncia:

  • Un Ajuntament capaç de facilitar la creació de riquesa
  • Un Ajuntament decidit a afrontar canvis en la seva organització interna
  • Un Ajuntament capaç de generar una autèntica participació ciutadana
  • Un Ajuntament que cuidi els detalls i que garanteixi que la ciutat funcioni

En tots hi estem treballant, però el que més polseguera ha aixecat amb la resta de forces polítiques presents en el nostre consistori ha set la reforma de l’organització interna, i especialment la introducció de la figura d’un gerent, per nosaltres és un peça clau en aquest canvi. Pensem en una organització amb tres nivells molt ben delimitats tot i que amb una intensa relació i una gran col•laboració entre ells. Així parlem de:
1.- El nivell polític. L’equip de govern.
Els regidors i regidores als quals la població els ha fet confiança. Aquí és on es dibuixen les grans apostes de la ciutat pels pròxims anys. La responsabilitat els ha estat donada per la ciutadania, però aquesta ha de ser una tasca comuna en que tots ens hem de sentir convidats i fins i tot implicats. L’equip de govern ha de concentrar la seva disponibilitat en tenir un coneixement exhaustiu del què passa a la ciutat. Establir aliances amb qui calgui i defensar els nostres interessos allà on calgui. El polític ha de transformar aquest coneixement en oportunitats, i defugir de convertir-se en un polític-gestor-tècnic.
2.- El nivell executiu. La gerència i la direcció.
L’equip de govern ha de deixar en mans de professionals i tècnics la gestió del dia a dia de l’ajuntament. Per això, ens calen persones preparades en el complex món de l’administració pública. Hem de saber potenciar els perfils professionals dels caps d’àrea de l’ajuntament i dels directius dels organismes autònoms i participats de l’ Ajuntament. El gerent i l’equip directiu han de elaborar i executar totes aquelles propostes que la ciutat necessiti i que responguin a la voluntat política del govern de la ciutat.
3.- L’atenció als ciutadans. El front-office.

Són tots els treballadors municipals que estan en contacte amb els ciutadans: Els nostres clients. Aquí és on realment es genera la percepció de si l’ajuntament funciona o no. Començant per les formes, hem de ser una administració amable i amiga i especialment eficient en els tràmits

Aquest és el nostre model, que anirem desenvolupant progressivament i que estem convençuts que contribuirà a definir una organització adequada als nous temps. Un repte apassionant al que sabrem donar resposta.

 

One Response to Un nou model d’ajuntament

  1. Jordi Rovira Pons ha dit:

    Si heu cregut en el cambi d’empresa de Neteja ,será per millorar , com creíem que fa falta al casc antic tant en Neteja de paviment com arrenjament de les llambordes deteriorades.
    El meu recolzament. Jordi Rovira.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *