Vivim moments difícils però Olot i la Garrotxa segueixen demostrant que són terra d’emprenedors disposats a lluitar per fer anar endavant el país. Alguns exemples dels darrers dies:

Dijous i divendres de la setmana passada es va celebrar una jornada estratègica de Innovac. Aquesta és una organització que, impulsada des de l’Ajuntament d’Olot, pretén potenciar el sector carni porcí a través de la innovació. Les jornades es varen celebrar a les instal•lacions de Món Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages, amb la finalitat de fer més evident un altre de les línies bàsiques de Innovac: la voluntat de reunir industrials i explotacions relacionades amb el sector carni porcí d’arreu del país. Seixanta participants, un programa atractiu amb ponents internacionals, el professor Pedro Nueno per reflexionar sobre el concepte crisi i com sortir-nos-en, la participació del Secretari General de la Presidència de la Generalitat i Portaveu del Govern, Sr. Francesc Homs, van fer la jornada molt interessant i especialment les propostes i conclusions que en els propers dies es faran públiques.

Dissabte, vaig participar en la presentació del projecte GI-AB, una col•laboració entre la regió italiana de l’Abruzzo i les Comarques Gironines. A Olot ens han assignat l’intercanvi en el camp de les Escoles d’Art i que identifiquin a Olot amb l’Art i amb una Escola centenària com és la de la Plaça del Carme és un bon senyal pel model de ciutat que volem impulsar. Just a l’acabar, vaig estar al Consell Comarcal saludant a un grup escollit de blocaires d’arreu del mon que visiten, de la ma del Patronat de Turisme Girona Costa-Brava i de Turisme Garrotxa, les nostres contrades. Cada dia és més evident la influència de la Xarxa en la pressa de decisions sobre el nostre lleure i, per tant, l’encert de donar a conèixer el nostre entorn a qui està acostumat a comentar les seves sensacions a través dels blocs i de les noves tecnologies de comunicació va ser un gran encert.

Tots hem entrat en la crisi però en sortirà millor qui més treballi per oferir oportunitats als seus conciutadans de sortir-ne i des d’Olot estem disposats a fer-ho en tots els àmbits.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *