Avui s’ha reunit el Patronat del Museu dels Sants. De fet la única veu autoritzada, juntament amb el Consell Rector, per decidir el futur d’aquesta institució. De la mateixa manera que l’Ajuntament d’Olot, en la formulació i posterior aprovació del seu pressupost, té la potestat de decidir quina aportació anual fa al Museu.

S’han dit moltes coses, jo diria que moltes falsedats, en relació al futur del nostre Museu. Avui ha quedat clar que tots els membres del Patronat estem compromesos en fer realitat la solució que converteixi en sostenible i rentable per la ciutat un museu que tracta d’una part de la història d’Olot. Al meu entendre l’ajuntament d’Olot ja va començar a demostrar el seu compromís assignant una partida prou important -70000 euros- que garantia el seu funcionament durant el 2012. Això sí, lluny d’aportacions pròpies d’aquelles èpoques en que tots pensàvem que érem rics. Com a President del Patronat vull deixar clar que he trobat molt bona predisposició entre tots els participants en la reunió d’aquest matí per implementar solucions que garanteixin per molts anys el seu funcionament. Ara s’estudiaran amb calma, s’aprovaran, al meu entendre per consens, i les portarem al Consell Rector durant el proper mes de desembre.

Contrasta aquesta manera de fer les coses amb l’actitud dels socialistes, en especials d’alguns dels seus candidats al Congrés, de donar per fet el seu tancament i fins i tot de responsabilitzar-ne a l’actual govern de CiU a la ciutat. Qui ha posat en perill la seva supervivència és qui ha permès que una institució que costa molts diners als ciutadans desperti tant poc interès d’olotins i visitants. Que una institució que hauria de ser motiu de promoció de la ciutat destini gairebé tots els seus ingressos, derivats de les aportacions de institucions, a pagar personal i tant pocs recursos a millorar la seva difusió i el seu atractiu en molts àmbits que ben segur hi estan interessats. De fet, amb exemples de gestió com la que s’ha portat fins ara al Museu dels Sants d’Olot es més fàcil entendre per que el país està en l’alarmant situació econòmica que ens ofega. Realment ens hi juguem molts en les eleccions que tenim a tocar i queda molt poc marge per rectificar. Catalunya ho necessita!

 

One Response to El Museu dels Sants d’Olot

  1. David juvantney ha dit:

    Tots tenim que col.labora amb aquest museu ei! aquest musen es unic en el mon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *