Aprovar el pressupost anual és una de les principals preocupacions de qualsevol òrgan de govern. Definir quants diners tindràs i a què vols destinar-los és un excel•lent exercici d’anàlisi i coordinació entre tots els àmbits del govern municipal. Nosaltres, l’equip de govern de l’Ajuntament d’Olot, hem fet aquest exercici, hem formulat el pressupost, l’hem portat al ple i s’ha aprovat sense cap vot en contra. És més, jo diria que les crítiques rebudes són més de matís i en moltes ocasions envoltades d’un rerafons polític i de desgast que en res beneficien al nostre ajuntament. També hem escoltat crítiques raonades i dubtes que agraïm i volem tenir ben presents.

Quines són les línies mestres del pressupost? És un pressupost auster i equilibrat, amb una previsió d’ingressos (26.569.050 euros) ajustada a les possibilitats reals i amb especial incidència en no augmentar la pressió fiscal als nostres conciutadans. Mantenim l’aportació municipal a Ensenyament i a Benestar Social i augmentem les aportacions a Promoció Econòmica que és la única eina eficient per sortir de la crisi econòmica que ens afecta. Ajustaments d’un 5% en Cultura i una mica més d’un 10% en Festes. Contenció en els serveis interns com energia o transport, amb la idea de reduir tot allò que no es indispensable. Inversions … les indispensables i derivades de temes mal acabats de l’etapa anterior. Només un projecte propi com és l’adequació d’uns espais a l’edifici de la F.E.S. per poder iniciar estudis de nivell universitari el curs que ve.

Un altre aspecte destacat és la reducció del deute que a final del 2012 quedarà en 24.179.790,74 euros. Deute contret en època de vaques grasses i que s’ha de pagar en temps de crisi. En concret, la càrrega financera pels comptes municipals és de gairebé tres milions i mig anuals, és a dir més de 9000 euros diaris.

Crec que és un pressupost adequat a l’època que vivim i a les possibilitats del nostre ajuntament. Ens sentim satisfets de tenir els deures fets amb tanta antelació i sense el rebuig explícit de cap dels grups de l’oposició. Seguim compromesos en treballar per millorar l’eficiència i l’eficàcia de l’organització municipal.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *