A pocs hores del Cap d’Any crec que és un bon moment per reflexionar sobre alguns dels nostres compromisos. Vàrem dir que, entre molts altres objectius, volíem fer de la transparència i de la participació un element clau del nostre mandat municipal. Hem fet algunes accions que van en aquesta línia i que m’agradaria detallar:

Acabem de presentar un Pla de Govern que defineix, negre sobre blanc, el nostre model de ciutat pel que treballem dia a dia. Exposa els objectius, per cada un dels eixos estratègics, que volem aconseguir i que ens ajudaran a anar avançant cap aquest model d’Olot que entenem ha recollit la confiança de molts olotins. Finalment explícita, amb data aproximada d’acompliment, totes les accions que, derivades d’aquests objectius, ens proposem fer realitat durant aquest mandat. És un pla ambiciós i alhora realitzable. Nosaltres estem decidits a tirar-lo endavant.

D’altra banda hem avançat en el tema de la participació. Tant pel que fa a obrir els plens municipals a la participació dels ciutadans com en el camí de les Comissions Ciutadanes. Fa pocs dies vàrem fer la primera reunió d’una en la que confio molt. Parlo de la Comissió d’Alcaldes, que va aconseguir asseure al voltant de la taula del despatx d’alcaldia, totes aquelles persones que fins avui han tingut l’honor de ser alcalde de la nostra ciutat des de les primeres eleccions democràtiques. Per mi només m’hi va faltar el Sr. Francesc Casas que va conduir el nostre ajuntament durant la difícil època de la transició però que per desgràcia ja no està entre nosaltres. Bon ambient, esperit de col•laboració i opinions molt interessants en torn dels principals projectes que estan sobre la taula de l’alcaldia d’Olot. Sincerament crec que exposar els projectes i escoltar les opinions de tots ells va ser un exercici molt beneficiós per mi i crec que ells també varen valorar la meva voluntat de fer-los conèixer de primera ma tot allò que s’està “cuinant” a Olot.

En pocs dies posarem en funcionament dues Comissions més. La dels Ambaixadors d’Olot, és a dir un espai, fonamentalment a través de la Xarxa, que reuneixi a tots aquells olotins que per motius professionals o familiars visquin lluny d’Olot. Per últim, no tardarem gaires dies en tenir actives les Comissions de Participació Ciutadana en les que buscarem l’opinió i el consell directe dels olotins en tots aquells temes que gestionem des del consistori. Creiem en la participació com a eina de millora en la gestió municipal i volem que els olotins es sentin cridats a compartir amb nosaltres aquest projecte il•lusionant que es anar construint el futur de la nostra ciutat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *