Hi ha temes que són complicats. Fins i tot difícils d’explicar de tantes circumstàncies que els envolten. La Variant d’Olot n’és un d’ells. Dilluns ens vàrem reunir a l’Ajuntament de la Vall de Bianya per parlar-ne. Tècnics i els dos Alcaldes per valorar les possibilitats del tram que li correspon executar a l’Estat. És el tram que ha de comunicar Olot amb la Vall de Bianya i d’aquí, pels túnels de Capsacosta, cap a Ripoll. El motiu era estudiar les diferents opcions i veure com afectaven a un territori tant privilegiat com els que ha de travessar. També vàrem parlar de en quin punt es troben els tràmits, informació desconeguda per tots els presents a la reunió, però d’això n’haurem de parlar més endavant, doncs espero que en pocs dies en tindrem més informació i  coneixerem a que destina “Fomento” aquests 300000 euros que apareixen en els restrictius pressupostos de l’Estat pel 2012.

Hem desencallat la part de la Generalitat, disponibilitats pressupostàries al marge, i ara ens comprometem a treballar per fer el mateix amb la part de l’Estat, tot i que la meva impressió és que no travarem tantes complicitats. Ara bé, tenim clar que el garrotxins no poden anar a Madrid amb més d’una proposta. Que el territori ha de presentar una traçat consensuat, respectuós amb l’entorn i adaptat a les necessitats de la nostra comarca i del nostre país, doncs no hem d’oblidar que aquest tram forma part d’una carretera nacional, la N-260. N’estic convençut que ho farem!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *