Setmana plena d’esdeveniments en el dia a dia d’Olot. Des de la trobada amb el Director General de Universitats acompanyat pel Rector i el Gerent de la UVic a la trobada dels Alcaldes de capitals de comarca gironins amb la Vicepresidenta del Govern i el Director General d’Administració Local, l’amic Joan Cañada, passant per la constitució de la Comissió Nacional de Política Municipal, en la que vaig ser escollit per formar part de la seva Permanent, o per la participació en l’homenatge a la Mare, que cada any organitza a Olot el CIT, i que ha comptat amb un recital de poesies per part d’alumnes de diferents escoles de la nostra ciutat.

Però volia referir-me especialment a dos esdeveniments, també viscuts en aquests darrers set dies, que han marcat Olot per la quantitat de visitants que han aportat a la nostra ciutat i per la significació que tenen en aspectes tant importants pel nostre model de ciutat com la solidaritat, el comerç o l’esport.

A Olot, el primer de maig, fem fira. Una fira que concentrem en els carres del centre de la ciutat. Una fira amb molts àmbits que van des del tradicional mercat de roba al d’artesania, a una magnífica exposició de bonsais o al mercat de col•leccionistes, amb especial menció als discs de vinil, o als ocellaires que s’han reunit per un concurs de cant i fins i tot un eslàlom automobilístic. I al capvespre la Nina i els Port Bo en concert a la Sala Torín i els Amics de les Arts a la Plaça de Braus. Activitats que ens acosten a l’Olot que volem.

I ahir, dissabte, la sortida de la Trailwalker des de la nostra ciutat. Una cursa solidaria que recull fons per ajudar, a través de Intermon Oxfam, a gent que ho necessita. Més de 300 equips, que a més de l’esforç físic necessari per recórrer 100 kilòmetres han mobilitzat a molta gent per aconseguir els 1500 euros que com a mínim costava la inscripció. Més de 400 voluntaris de la nostra comarca treballant per ajudar als esportistes i a la organització. 100 kilòmetres a través de la Via Verda, entre Olot i Sant Feliu de Guíxols, per uns paratges encisadors. Tot plegat, encaixa perfectament amb l’Olot que ens agrada i pel que treballem cada dia.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *