No hi ha dubte que el fet de comptar amb estudis universitaris en una ciutat ajuda a transformar-la i a millorar-la. Tenim exemples, ben propers, de importants transformacions en positiu en qüestions com els serveis, l’oci o l’activitat econòmica de present i de futur, absolutament relacionats amb el fet de comptar amb població universitària. Són temps difícils per tothom i no cal dir que les universitats no se n’escapen. Però a Olot ens fa falta augmentar l’oferta i el nivell dels estudis que s’hi ofereixen i especialment aconseguir que les universitats més properes ens valorin com a punt de creixement en les seves implantacions en el territori. Tenim la UNED, fem workshops o simpòsiums, cicles lligats a universitats, però volem més. D’aquí la importància de l’acord amb ESADE per oferir el que abans n’anomenàvem Màster i que ara s’ha convertit en PLD.

La setmana passada el Secretari General d’ESADE, Sr. Francesc Longo, va ser a Olot per presentar una oferta que, per les gestions que hem fet prèviament, interessarà a les empreses garrotxines, a professionals relacionats amb la nostra comarca i fins i tot a persones de comarques veïnes. És un curs de 200 hores, amb professorat qualificat que imparteix la mateixa formació a la seu de l’Escola a Barcelona, i que ofereix l’oportunitat de formar-se en direcció d’empreses a la nostra ciutat. Tal com vaig dir en la seva presentació, aquesta és una experiència que neix amb la voluntat de tenir continuïtat i que ens ajudarà a fer de la FES, que aquesta setmana canvia d’estatuts per simplificar el seu organigrama general, un organisme que aporti a la nostra ciutat i comarca, els estudis universitaris dels quals tant hem parlat. Hi ha altres projectes en avançat estat de negociació que esperem concretar en els propers dies o setmanes però, amb la complicitat de moltes empreses garrotxines, l’any que ve hi haurà un màster de prestigi a Olot. Un repte de notable dificultat davant el que no ens arronsarem.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *