Falten pocs dies perquè la nostra ciutat es converteixi en un concorregut punt de trobada lúdic i festiu. I, com és tradicional, ja teniu a les vostres mans el programa de les Festes del Tura d’aquest any, que manté actes per a tots els gustos i per a totes les edats.

Un any més, la força de la festa major olotina rau en la gent que la viu en diferent mesura, però també en tots aquells ciutadans que des de fa mesos hi treballen..

Aquest és un model que hem de saber preservar, potenciant-ne alguns elements dels quals com a alcalde i com a, olotí me’n sento especialment orgullós i que han fet del Tura una Festa Patrimonial d’Interès Nacional.

L’alt grau de participació, en família, en parella o fent colla, n’és un.

Un altre és la implicació de les Penyes i la valuosa tasca anònima de la Comissió de Festes que, malgrat el delicat context d’ajustaments pressupostaris,  ha aconseguit mantenir la línia dels últims anys. Entre tots contribuïm cada any a preparar i a celebrar unes festes de referència, amb un gran poder d’atracció i que aspiren a ser exemplars.

La faràndula, presidida pels Gegants -i, enguany, amb un especial protagonisme del seu inseparable acompanyant, el Cap de Lligamosques- tornarà a identificar clarament la celebració patronal.

Ara bé, el continuat esclat de joia i diversió per places i carrers del centre de la ciutat ha de poder conviure amb el descans d’uns veïns a qui em plau, ja des d’ara, agrair-los-hi la seva admirable comprensió. No em cansaré d’insistir que les Festes del Tura han de ser unes festes actives i atractives, però també cíviques i responsables. I això depèn de tots i cadascun. Perquè una cosa no està renyida amb l’altra. Volem una festa al 100%, però també  volem que el 100% dels ciutadans s’hi sentin còmodes.

Vull aprofitar per recordar-vos que mentre la ciutat es diverteix, molts ciutadans viuen la gresca de la festa major d’Olot -per motius de feina, de salut o, simplement, perquè són veïns del centre- de manera diferent. Garantir-los el descans o la higiene de les places i els carrers també ha de formar part de la festa, de l’ADN del Tura, del nostre orgull col.lectiu com a comunitat.

Olotines i olotins, gent de la Garrotxa i visitants de fora! Esteu, des d’ara, convidats a compartir plegats una de les festes majors més singulars de Catalunya.

A tots, Bones Festes del Tura!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *