Les coses van tant ràpid que costa expressar correctament els sentiments i les sensacions que ens provoquen tot el que tenim la sort de viure. I soc dels convençuts que vivim moments històrics pel nostre país.

La primera sensació que em ve al cap és l’emoció. Segueixo vivament emocionat d’haver pogut participar, des de la Capçalera, en la manifestació de la Diada. Una manifestació que marca un abans i un desprès. Moltíssima gent i un missatge únic i clar. Fins i tot a Madrid, que d’entrada varen menystenir i manipular la cívica concentració de catalans i catalanes, han acabat reconeixent l’impacte mundial que ha tingut i les conseqüències que ben segur acabarà provocant. I comencem a veure que les coses és mouen i a un ritme que no podíem ni somiar!

La segona sensació de la que us volia parlar és de l’orgull. Em sento molt orgullós de la Diada i de tot el que ha succeït al seu entorn. Estic orgullós de tenir un President que em representi a Madrid tal com ho va fer el President Mas. Un President que escolta el missatge que li fem arribar els ciutadans i que sap posar-se al capdavant de les legítimes aspiracions dels catalans. Un President que va a Madrid i en cada una de les compareixences sap explicar clarament quina és la situació en que es troba Catalunya i quina son les solucions proposades. Un President que, tot i l’ambient hostil de premsa i dirigents polítics, no fa ni un pas enrere. Un President que presenta propostes, que no volen imposar res, i que sap raonar cada un dels arguments i propostes des de la més ferma lectura dels principis democràtics.

Catalunya, desprès de molts esforços per modernitzar Espanya, ha dit prou. No podem permetre que repetidament haguem de parlar i negociar sobre la nostra Llengua, la nostra Cultura o la nostra Economia. No volem seguir parlant del model educatiu, que sabem que ens funciona, o d’un model sanitari propi que no entenen però volen copiar. Ara cal que, des de totes les institucions, demanem el que és un dret irrenunciable de qualsevol societat. El dret a expressar clarament com volem que sigui el nostre futur i el dret a construir-lo lliurament. Se que sabrem fer-ho !

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *