Passades les festes de la Mare de Déu del Tura, amb el record i la sensació de felicitat que ens va deixar la Diada i la multitudinària manifestació a Barcelona, crec que convé fer públiques algunes valoracions personals entorn a les FdT 2012.

La primera impressió és que varen ser molt participades, amb molta gent al carrer, tant de dia com de nit, amb molts visitants de fora a la ciutat i amb la presència de molts olotins que per motius diversos viuen en altres indrets. Hi havia molta gent i en gairebé tots els actes, vàrem superar les previsions d’assistència i malgrat això, no hi van haver incidents destacats. La policia, més present en els carrers de forma anònima, la gent de la Creu Roja, els d’urgències de l’Hospital Sant Jaume ens ho confirmen i això és molt positiu.

La segona percepció, també personal, de la qual volia parlar és l’alegria que va omplir els carrers de la ciutat. Dèiem abans de començar que la ciutat mereixia uns dies de festa, de passar-s’ho bé, d’oblidar el seguit de problemes diaris i dedicar-nos a estar amb la família, amb els amics, amb coneguts o desconeguts que ens visiten i passar-ho bé tot fent gresca. La meva sensació és que en gran mesura això també va ser un element determinant en les FdT 2012.

Podria parlar de moltes altres coses, com de la Faràndula, de la participació als         actes religiosos, de la pluja de mitja tarda, de la Battalla de les Flors amb unes magnífiques carrosses i de la Diada però em quedo amb aquests dos sentiments que m’enorgulleixen com a olotí aimant de les Festes del Tura. Tot i això, de de la Diada em comprometo a fer-ne un post  abans no acabi aquesta setmana. I pasades les festes d’aquest any, ja només ens queda cridar : Visca el Tura 2013!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *