Estem en una setmana decisiva. El nostre país, Catalunya, afronta les eleccions més importants des de la reinstauració de la democràcia, per no dir de la seva història. Com apuntava en un article de fa pocs dies, “mai havíem estat tan a prop d’anar tan lluny”.

Decidim si emprenem, amb solidesa, el camí cap a la independència d’Espanya, si en un temps prudencial serem un nou estat d’Europa. Segur que hi ha dubtes, temences i preocupacions, doncs a ningú no se li escapa que el camí no serà gens fàcil i que els adversaris faran servir totes les seves armes, joc brut inclòs com s’està veient, per desconcertar-nos i fer fracassar la iniciativa que el president Mas ha posat sobre la taula, escoltant el crit massiu dels manifestants dela passada Diada.

Pensem-ho bé. Què ens juguem diumenge? Totes les enquestes donen com a guanyadora la nostra força política, CiU, amb el triple de diputats que el segon grup més votat. Qualsevol alternativa per evitar que la presidència de la Generalitat continuï exercint-la Artur Mas passa per pactes “contranatura” fora de tota lògica, més enllà de l’aritmètica.

Per tant, a banda de saber quina serà la segona força del nou Parlament,  de si la CUP entrarà o no a l’hemicicle, diumenge se sabrà el recolzament popular que el President tindrà per afrontar uns reptes fins ara mai plantejats. Uns reptes que, a més de continuar treballant per sortir al més aviat i al màxim de reforçats possible d’aquesta severa crisi econòmica, portin el nostre país a la plena sobirania, amb estructures d’estat pròpies i amb un clar lligam a aquesta Europa que intenten de totes totes posar en contra nostra.

Crec que el President Mas es mereix estar recolzat per la força necessària que l’objectiu demana. Potser passin generacions abans no tornem a tenir una oportunitat com aquesta. Estarà doncs el país i tots els seus ciutadans a l’alçada del que el President necessita?

Jo estic convençut que sí!

 

*El vídeo del com es va fer una estelada ben olotina:

http://www.youtube.com/watch?v=IBFvjd3LkRY&feature=youtu.be

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *