D’aquí aproximadament dos anys, Olot tindrà una nova plaça mercat. Nova del tot. El compte enrere, doncs, ha començat. El camí no ha estat fàcil, ja que en aquests moments les inversions -públiques o privades- són comptades, després d’uns anys de bonança que cada vegada queden més lluny en el nostre record. 

Que aquesta promesa electoral de l’actual equip de govern de l’Ajuntament d’Olot s’hagi convertit en realitat ha estat gràcies a haver teixit totes les complicitats possibles. D’haver posat en comú interessos diversos en benefici d’un interès superior. En aquest sentit, vull subratllar que aquest nou equipament olotí serà possible gràcies a la iniciativa privada. Avui no podia ser d’altra manera i hem d’agrair la seva aposta per la ciutat, conscients del risc que emprenen, però també del legítim guany que han de saber generar.

De moment, qui ja hi ha guanyat és Olot. Gràcies a la nova plaça mercat aconseguirem obrir una porta d’entrada nova i preferent al centre històric de la ciutat, amb tot el que suposa de dinamització i de vida als nostres carrers més comercials. Gràcies a la nova plaça mercat, desencallarem la Illa del Teatre -que, provisionalment, ocuparan els placers- i connectarem el Firal amb el carrer dels Dolors, donant encara més unitat al centre. I quan els placers se’n vagin de la Illa per estrenar els seus llocs de venda a la nova plaça mercat, serà prioritària la seva urbanització.

Però més enllà de la construcció d’un nou edifici i dels canvis urbanístics que propiciarà a diferents llocs de la ciutat, vull subratllar la importància que tindrà la nova plaça per als consumidors de casa i l’atractiu que suposarà per als forans.

Olot i la Garrotxa tenen avui un pes específic en la gastronomia de Catalunya que la fira Orígens, celebrada recent-ment, ha contribuït a dimensionar justa-ment. Estarà en mans dels placers aprofitar tot aquest capital amb els seus productes.

L’aposta per fer una nova plaça mercat ha sortit bé.

No puc amagar la nostra satisfacció, perquè n’estic convençut  que ha començat un compte enrere que només ens farà anar endavant.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *