El passat ha estat un cap de setmana ben especial per Olot. També per al país, ja que ha començat la campanya d’unes eleccions realment decisives per al futur de Catalunya.

Però no és de comicis que volia parlar, sinó dels diferents actes  que varen fer d’Olot una ciutat plena d’activitat i participació ciutadana, doncs la presència d’olotines i olotins i de molts visitants en diferents actes en va ser una nota ben destacable.

Vàrem tenir Orígens, la fira agroalimentària de productes naturals amb distincions públiques sobre la seva qualitat, que va omplir el pavelló Firal, i que dissabte al matí vam recórrer al costat de Domènech Vila, director general d’Alimentació.

La sensació és que hem endegat un projecte important que ens posiciona a nivell nacional. Excel·lents comentaris dels expositors, que varen mostrar i explicar les excel·lències dels seus productes, i que a més van vendre molt. Petició gairebé unànime, també, de què no podem deixar que passin dos anys abans de la propera i que el 2013 hem d’intentar poder organitzar la segona edició. Ho estudiarem.

El Firal i la zona del Torín, el capvespre de dissabte, van omplir-se d’espelmes i llumenetes en el marc de Lluèrnia. Ambient màgic i distès, que va portar molta gent al voltant de la Plaça de Braus. Per cert, els jutjats ja han aclarit que la plaça és de propietat municipal.

A la nit, elecció de la Pubilla i l’Hereu de la Garrotxa i d’Olot. Mai ens deixarà de sorprendre el caliu que es viu en un acte com aquest. Orgull de barri, orgull de ciutat, orgull de comarca, orgull de país. I qui més el demostra són joves que no arriben als 25 anys. Més de 1.000 persones al sopar i, com sempre, una magnífica organització del Centre d’Iniciatives Turístiques.

Després de sopar, uns finos a la Casa Cultural d’Andalusia, que enguany celebra el seu vintè aniversari. Bona gent, que es desviu per fer-te sentir com a casa. I a fe que ho va aconseguir!

El diumenge s’inicià amb els actes de cloenda del 50è aniversari de l’Agrupació Sardanista Olot. Missa i ballada d’una sardana dins de Sant Esteve durant l’ofici, amb gent que s’estima el país i que defensa les nostres tradicions.

I per acabar tornem a Orígens, plena de visitants, amb el portaveu del Govern, Francesc Homs. Magnífica acollida per part de tothom i un consell gairebé màxim: «No afluixeu, que aquesta vegada ho aconseguirem!».

Jo n’estic convençut.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *