Tenim el Nadal a tocar. Algun dels seus signes identificatius s’han fet ja presents a la nostra ciutat. Divendres vàrem obrir les il·luminacions que decoren carrers i places, donant-li l’ambient festiu que sol acompanyar aquestes dates. I l’endemà dissabte vàrem inaugurar la Mostra de Pessebres que enguany té alguns trets diferencials.

Quan fa vint anys d’aquella Mostra Internacional de Pessebrisme que amb tant d’èxit vàrem organitzar a Olot, enguany acollim la Biennal del Pessebre Català. Per uns dies serem referents en el món del pessebrisme, i això ens omple d’orgull.

Hem concentrat les seus a l’entorn de l’Hospici i dels Museus de la nostra ciutat. Volem centrar-nos en els pessebres tradicionals, en aquells que, a més dels artistes, s’hi senten identificades famílies senceres que, any rere any, fan el pessebre a casa seva. Pessebrisme lligat a l’art, que volem que sigui un signe identificatiu d’Olot; pessebrisme lligat a l’ambient familiar en un moment en què la família apareix novament com una institució bàsica de la nostra societat.

També hem volgut homenatjar dos artistes locals com en Joan Ferrés i en Lluís Carbonell, tots dos relacionats amb el pessebrisme, però també referents en moltes formes d’expressió en el món de l’art. I recordar en Ramon Amadeu, que va viure a Olot durant uns anys, i que va integrar-se en aquesta gran família que és el món del pessebre.

En fi, us recomano fer un tomb per Olot i visitar la Mostra de Pessebres i les exposicions que la complementen i la dignifiquen. A més, durant el pont de la Puríssima hi haurà un interessantíssim Mercat del Pessebre als carrers del centre de la ciutat. El pessebrisme a Olot és ben viu i segur que us interessarà.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *