Aquesta setmana, a Olot s’ha organitzat una nova Jornada de Delegats de Secundària. Crec que és un encert de l’Institut Municipal d’Educació (IME) el fet de reunir a tots els delegats de classe de totes les escoles de la ciutat en una jornada de formació i convivència que els ajudi a desenvolupar la seva tasca de representació i lideratge.

Hi ha un concepte important a valorar. Els delegats són nois i noies que, escollits pels seus companys, vetllen per qüestions que afecten a tot el grup. Són persones que treballen pel bé comú, i aquesta actitud cal dignificar-la i potenciar-la ja que la societat necessita, cada dia més, gent preparada i disposada a fer aquesta feina.

Com cada any, a més d’agrair-los la feina, els vaig demanar una actitud que ha de marcar, al meu entendre, la seva etapa d’adolescents. Els vaig demanar que ens fessin arribar les seves aspiracions i que fossin agosarats en les seves demandes. Després podrem arribar fins on sigui possible, però estic convençu i així els ho vaig transmetre que els joves han de ser la força que impulsi la innovació i el canvi.

Aquest esperit, des del conservadorisme dels adults, es fa més difícil i menys espontani. I la nostra societat necessita idees noves i projectes diferents.

En definitiva, un acte i una iniciativa que m’ajuda a confirmar el futur en positiu de la nostra ciutat i la nostra societat. Tan de bo hi haguessin moltes més activitats com aquesta!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *