Estem en una setmana important, i davant un dels projectes clau d’aquest mandat. En els propers dies desapareixerà l’antic edifici de Can Gelada i començarem a veure l’espai que ha d’ubicar la Plaça Mercat provisional.

 Tot i els temps difícils que ens toca viure, la ciutat manté una activitat econòmica prou acceptable. Fa pocs dies ens va visitar el conseller Felip Puig, encarregat dels temes d’Empresa i Ocupació, per visitar les obres d’ampliació de l’Escorxador de la Garrotxa (des d’ara Olot Meats) que, en paraules dels seus propietaris, en pocs temps tindrà unes instal·lacions modèliques que el convertiran en el millor escorxador de l’Estat. Obres amb la qualitat suficient i una inversió milionària per consolidar la seva activitat exportadora i seguir creixent. Obres que han donat feina a moltes empreses de la nostra ciutat i comarca i que permetran crear un bon grapat de llocs de treball (de 120 a uns 300 en tres anys!).

Una estona abans, el director general d’Indústria es va reunir amb la Junta Directiva d’INNOVACC. La trobada va servir per explicar-li què fem i per conèixer la voluntat del Govern en l’impuls i el suport a la innovació en el món de l’empresa. També del “pla tractor” dedicat al sector agroalimentari, i en aquest camp tractàrem el sector carni porcí, que segueix essent un dels motors econòmics de casa nostra. Un sector que, a més, garanteix l’equilibri territorial ja que la cadena de producció, des de les granges a les empreses dedicades a la distribució dels productes finals, estan molt repartides pel territori.

 En definitiva, moments difícils els que ens toca viure i afrontar, però amb prou motius d’esperança sobre la taula per confiar que amb empenta i de la mà de la gent d’empenta ens en sortirem plegats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *