Fa pocs dies, amb l’Executiva de l’ACM vàrem estar al Palau de la Generalitat amb el President Mas. La trobada tenia dos objectius principals :

-Fer palès el nostre suport a la figura del President en un moment en què tot el país i el seu Govern al capdavant s’enfronta a una situació especialment complexa i difícil. Tenim clar que una gran majoria de ciutadans vol exercir el dret a decidir sobre el nostre futur com a comunitat i com a país, i que des de Madrid se’ns bloquegen totes les iniciatives que ens acosten a aquest objectiu. El món local està amb el President en aquesta lluita tan desigual entre l’Estat i tot el seu aparell contra Catalunya i les seves institucions. Desigual amb mitjans dels quals disposen i desigual en quant a qui té raó. La raó està al costat de la democràcia i el respecte a l’opinió dels ciutadans que alguns pretenen impedir que es manifesti.

-Compartir la preocupació pels temes econòmics que afecten el món local derivats de la situació financera de la Generalitat. Altra vegada es va fer evident la voluntat d’ofec econòmic que practica Madrid, i més concretament el govern del PP, amb una lògica de conseqüències imprevisibles. De moment ens ho fan passar molt malament i cada dia s’uneixen més persones a la causa del sobiranisme. A mig termini, la situació econòmica de l’Estat acabarà notant les conseqüències d’entorpir l’activitat econòmica de la comunitat que més aportava al PIB espanyol, aportació clarament lligada a l’economia productiva amb  creació de valor. Matar la gallina dels ous d’or és el que més s’assembla al que pretenen.

Per últim, com que se’ns va cedir la paraula, vaig voler expressar la meva preocupació per les conseqüències de l’ambient de sospites i corrupció que cau damunt de la classe política. No es tracta de fer més lleis o normes, doncs al final és un problema de valors individuals i d’actuacions personals més o menys lligades a la legalitat vigent. Es tracta de fer accions que restableixin la confiança de la ciutadania i d’adaptar algunes de les normes al desig majoritari de la població. És el moment de canviar la llei electoral incorporant conceptes com llistes obertes, limitació de mandats i fer que els representants polítics es presentin davant dels ciutadans com a persones que tenien un encàrrec i n’han de retre comptes.

Tot plegat, reptes molt difícils als quals tots vàrem comprometre’ns a treballar per fer-los realitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *