Just abans de començar els dies propis de Setmana Santa vàrem tenir el Conseller Santi Vila a Olot. Una visita amb molta cordialitat, però també amb continguts que afecten notablement la nostra ciutat i la nostra comarca sobre la taula.

D’entrada, la visita del Conseller de Territori i Sostenibilitat va anar acompa-nyada d’un important grup de respon-sables del Departament, com la Directora general de Polítiques Ambientals, Marta Subirà; el Director general de Carreteres, Xavier Flores, o l’assessora del Conseller per a les relacions amb els governs locals i el territori, Meritxell Lluís.

Vàrem estar a l’Observatori del Paisatge de Catalunya i, una vegada més, vaig pensar en la importància la seva seu sigui a l’Hospici d’Olot. Feina ben feta en l’estudi i la valoració del paisatge del nostre país. Mínima estructura, però màxima eficiència constatada en les seves publicacions o en la valoració que fan de la seva feina moltes institucions nacionals i internacionals. Crec que va quedar palès el compromís del Conseller en seguir impulsant l’Observatori, tot i les dificultats del moment en què vivim.

Després, a la sala Gussinyé, reunió de treball per parlar de la Variant d’Olot, de la complicitat en els objectius marcats en aquest projecte, del compromís del Departament en considerar prioritària aquesta obra, i en la seva disposició a manifestar-ho públicament, com així ho va ser. Hem d’anar sumant complicitats i, amb aquest objectiu clar, el proper 24 d’abril anirem a Madrid a parlar amb el director general de Carreteres de l’Estat, al Ministeri de Foment. Probablement ens acompanyaran representants del PP local i veurem si aconseguim desencallar-ho. Desitjo que sí.

També vàrem parlar del passallís de les Tries, dels carrers de l’Hospital o del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i la delicada situació que viu per les penúries econòmiques que, per exemple, han provocat el tancament dels Punts d’Informació. Ho decidirem en el proper Consell d’Alcaldes, però crec que hem de fer arribar la nostra veu de protesta fins on calgui, ja que no podem perdre pistonada en uns dels nostres actius més preuats. 

Crec que l’estada del Conseller a Olot ens va deixar bones vibracions i la sensació que al capdavant del Departament de Territori i Medi Ambient hi tenim un bon amic de la nostra ciutat i de la nostra comarca.

*Declaració del Conseller Santi Vila a propòsit del compromís del Govern a considerar obra prioritària i estratègica la Variant d’Olot: santivilavariant

*I la meva, feta en la mateixa compareixença, sobre la importància de la propera anada a Madrid per desencallar definitivament la part de traçat que pertoca assumir a l’Estat: jmcorominasvariant

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *