Els darrers dies han estat significativament intensos, amb múltiples esdeveniments que voldria comentar en aquest post. Però abans de res vull manifestar la meva felicitació al CONSORCI D’ACCIÓ SOCIAL de la GARROTXA per la feina que han fet i la que segueixen fent en camps tan vitals per a la nostra societat com l’assistència a les persones grans —impactant la dada de què 817 garrotxins de més de 85 anys viuen sols—, la cohesió social d’una societat amb més de persones nouvingudes, la lluita contra la pobresa, l’assistència a la infància potenciant els nuclis familiars…

Molta feina i molt ben feta, i una dada que ens hauria d’enorgullir i convidar a l’optimisme. El passat 2012 menys garrotxins van demanar ser atesos pel CASG respecte al 2011. Un canvi de tendència? Tant de bo!  

Content i satisfet de la feina de la gent del CASG (us convido a consultar-ne la Memòria CASG 2012), m’agradaria apuntar un altre tema que també crec clau en aquest mandat municipal. Volíem solucionar i tancar la polèmica revisió cadastral que fa uns anys va “patir” Olot. Hem avançat amb la gent d’Hisenda de Catalunya i sembla que tenen la solució ben encarada. Solucionarem les “possibles” errades en la valoració de garatges i finques infraedificades tal com demanava des de feia anys la Federació d’Associacions de Veïns. A més sol·licitarem la rebaixa del valor cadastral de totes les finques d’Olot. I ho farem amb el consens i la col·laboració de totes les institucions. Això sí, i no em canso d’explicar-ho i de repetir-ho: els ingressos per la contribució han de mantenir-se globalment per tal que l’Ajuntament pugui seguir prestant els serveis que els olotins es mereixen.

Per últim, al final de setmana, preocupació pel futur i viabilitat de les escoles bressol de la ciutat. Maleïts temps per governar! Bé, de fet governar sempre hauria d’anar acompanyat del concepte d’eficiència en la gestió dels recursos. En els últims anys ho havíem oblidat i ara ho estem pagant. Ho deien els romans: «Post festum, pestum».  Escoltarem i intentarem entendre’ns amb totes les parts implicades per aconseguir un acord fructífer. Un repte més de l’època en què ens ha tocat governar. Però si hi estem posats, no ens podem amagar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *