Sóc dels convençuts que el procés iniciat cap a la plena sobirania de Catalunya ha iniciat la seva fase definitiva. No sé quant trigarem a ser plenament independents, però mentre aquest moment no arribi el nostre dret a decidir guanyarà totes les batalles i ningú podrà aturar la voluntat dels catalans expressada democràticament.
Aquestes reflexions vénen al cas, recordant dos actes importants en els quals he participat darrerament:

– la trobada de l’Executiva de l’AMI a Olot, on es prengué l’acord (per a mi molt important) de recomanar a tots els ajuntaments i ens locals adherits, més de 700, que exerceixin la sobirania fiscal i paguem els nostres impostos a la Generalitat de Catalunya. Només un gest, però d’una importància vital per al futur del nostre país.
– i la reunió de la mateixa Executiva amb el President Mas. També va ser-hi la Vicepre-sidenta, Joana Ortega. Bona sintonia en els plantejaments, voluntat d’avançar plegats, compromís en fer possible la sobirania fiscal amb total seguretat jurídica per als que, individualment o col·lectivament, la vulguin exercir, i sobretot, la declaració de l’AMI a favor del lideratge del President. Volem estar al costat del Parlament, del Govern, però sobretot volem deixar ben clar que qui marca l’estratègia a seguir en cada moment és el President de la Generalitat. I nosaltres ens comprometem a recolzar-lo. Crec que va ser una trobada important per la bona sintonia que se’n va desprendre. 

I, mentrestant, a Olot seguim amb una activitat prou important en molts camps. Alguns de positius com veure com avança el mercat provisional o com anem solucionant definitivament el tema del Cadastre, que tanta discussió ha generat en els darrers anys a casa nostra. Avancem amb un acord en el tema de les Escoles bressol municipals,  tot i que angoixats pels condicionaments que la realitat ens imposa.
Per últim, destacar l’alegria i la il·lusió dels quasi 2.000 participants de la 3a Traiwalker d’Intermon Oxfam, juntament amb la cara més solidària que mostraven els més de 400 voluntaris, olotins i garrotxins que facilitaren la tasca dels organitzadors. Un dia magnífic i un sentiment de solidaritat excel·lent. Prova superada, i tal com deien molts dels voluntaris, tot a punt per a la següent prova: la Marató de donants de Sang del proper 4 de maig a la ciutat. Tornarem a donar exemple. Sincerament, molt orgullós d’aquesta ciutat i dels seus ciutadans.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *