Ja el tenim en servei! Des de fa poc més d’una setmana el Mercat provisional ja funciona a ple rendiment, i amb molts ciutadans que hi entren a comprar.

Emocionava veure la gentada –diuen unes 3.000 persones– que dimecres de la setmana passada, amenaçats pel ruixat que va deixar pedra a la Vall d’en Bas, eren al Firal per participar de l’acte festiu que va ser la inauguració d’aquesta infraestructura (provisional). Però encara impressionava més l’alegria i el compromís dels placers que han treballat de valent per tenir-ho tot a punt, i que ara, satisfets, volen seguir oferint als olotins els seus productes, de qualitat indubtable.

M’hauria agradat que el pas des del carrer dels Dolors hagués estat obert i transitable. No va poder ser per la complexitat de les negociacions entre els molts diferents interessos que conflueixen en la zona. Però les obres ja han començat i estic segur que encara farà calor quan podrem creuar pel pas provisional. I que no s’acabarà l’any sense veure-hi una actuació més completa.

I mentrestant comencen a fer-se visibles les obres d’enderroc de la plaça, que ja podem començar a dir “vella”. Molèsties per als veïns i vianants. Embolic en el trànsit i algun renec per part dels transportistes, que no saben on aparcar els camions per a la càrrega i descàrrega. Però l’objectiu final s’ho val. Tindrem una molt bona Plaça Mercat, amb un Mercadona que dinamitzarà el centre d’Olot i serà un referent per a visitants i gent de la comarca.

I a més, hem estat entretinguts i empipats per una suposada celebració que al final no s’ha acabat fent com inicialment s’havia previst. La bona convivència que hi ha a la nostra ciutat no es mereix que el nom d’Olot sigui titular dels mitjans de comunicació lligada a proclames d’aquest tipus, que no anomeno per evitar-ne més publicitat gratuïta.

Als paratges del Triai, dissabte, en lloc de manifestació vàrem tenir la presentació de la nova rotulació dels autobusos de la TEISA. Segur que a Barcelona més d’un sentirà enyorança de no poder disposar al costat de casa d’un entorn com aquest. Tal com varen dir el pregoner de les Festes del Tura 2013, el Sr. Manuel Faus, i el nou ambaixador i investigador en genètica a Hardvard Marc Güell: «És que a Olot es viu molt bé!» Que duri!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *